metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
bestia ~bestia (Gość)03.09.2013 12:00

głomby..

00

piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)03.09.2013 12:10

Cytuję:
głomby...

Najwyraźniej jesteś jednym z nich!

00

Mysza ~Mysza (Gość)03.09.2013 14:15

Na logistyku akurat było bardzo trudne zadanie praktyczne , przyznali to nawet nauczyciele. Widać, że lepiej nie dać zdać większości osób niż puścić łatwiejszy egzamin żeby zdawalność była większa - no cóż takie państwo :((((((((

00

Lesina23 Lesina23ranga03.09.2013 15:48

"Mysza-" napisał(a):
Na logistyku akurat było bardzo trudne zadanie praktyczne

Sorry ale wg mnie on był prosty ale trzeba ruszyć głową a niektórym się nie chciało

00

instruktor ~instruktor (Gość)03.09.2013 15:56

Jeżeli przedmiotów zawodowych uczą na nauczyciele którzy nigdy w zawodzie którego uczą nie pracowali to bez praktyki samemu trudno jest przekazać fachową wiedzę.

00

Polak ~Polak (Gość)03.09.2013 19:24

Bo takie jest przygotowanie uczniów przez nauczycieli którzy sami do końca nie wiedzą jak co i do czego... Co rusz jakieś chore zmiany "łośfiata" wprowadza przez co młodzież tylko cierpi bo ze szkół wychodzi coraz to gorsza ciemnota ale o to przecież w tym kraju chodzi żeby mądrych ludzi było jak najmniej!!!

00

obserwator ~obserwator (Gość)03.09.2013 22:14

Jest to wina śmiesznych reform gdzieś na górze. Brak standaryzacji egzaminów,zmiany w trakcie nauki, brak bazy dydaktycznej (czytaj forsy) itd . Zobaczymy jak będą wyglądać nowe egzaminy za rok bo nara to nawet w Łodzi oke nie wie podobno, a co belfry i my na końcu mamy wiedzieć

00

Nauczyciel MEN ~Nauczyciel MEN (Gość)03.09.2013 22:21

Wiedza to jedno, praktyka do drugie, a testy to trzecie.
Wiedza teoretyczna w szkole przydaje się do zdania testu z zakresu teorii.
Wiedza ogólna - czytanie ze zrozumieniem (język polski), podstawy matematyki (+.-./.*) daje w 40% szansę na prawidłowe odczytanie testu praktycznego.
Praktyki zawodowe i zajęcia praktyczne pozwalają w 60% zdać egzamin z części praktycznej.
Przez 1,5 roku nauczałem jak rozwiązywać testy z części praktycznej. Moja grupa, która przystępowała do egzaminu w roku szkolnym 2012/2013 zdała w 90%. Co ciekawe, uczyłem grupę, która całkowicie kształci się w innych zawodach niż ja edukuję!
Rozumiecie!!!!
A MEN szykuje już następną reformę!

00

mądry ~mądry (Gość)03.09.2013 23:22

hehehe kto inteligentny ten logistyka zdał. taka prawda. ale półgłówki będa szczekać jakie to zadania trudne i nie wiadomo co jescze. poziom żałosny. bez pozdrowień

00

qwer ~qwer (Gość)04.09.2013 08:23

Zawodówki 121 uczniów co się dziej z kształceniem zawodowym??

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat