Gdyby nie ta komuna nie miałbyś gdzie mieszkać!!!
A wiesz Ty chociaż jak wygląda komunista????
Mówiło się:
Chcesz cukierka idź do Gierka
Gierek ma to ci da
Kopa w du..///pę i pa, pa.
No a dziś:
Siostra z Londynu dzwoni do brata w Polsce.
Co tam u was słychać.
- Mam dwie wiadomości, dobrą i złą.
- Zacznij od złej.
- ...Mama chora, dom zajął komornik, mój zakład upadł,
babcia umarła bo nie miała na leki,
sąsiad się powiesił po stracie pracy,
zamknęli szkołę Ania więc nie chodzi do szkoły bo nie mają pieniędzy na dojazdy,
Wojtkowi odmówili chemioterapii wiec szykuje się kolejny pogrzeb...
- A dobra!?
- Na szczęście to PO jest u władzy a nie PiS.
http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia
10 lat czekania na syrenkę, albo Fiata 126p, 25 lat czekania na mieszkanie (jeżeli się nie należało do PZPR) w bloku z wielkiej płyty.
Na rower pracowało się dwa miesiące, na zegarek miesiąc. Szynka tylko na święta Bożego Narodzenia. Za obuwiem kolejki po tydzień. Proponuję na tym zebraniu obejrzeć film Alternatywy 4 :-)))
Sklave, wiadomość z ostatniej chwili.
Anię zabierają do domu dziecka, bo matka ośmieliła się zachorować, bo brat nie umiał kraść i dlatego firma upadła.
Idź, może się dowiesz, że towarzysze z Moskwy posunęli Gierka za to, że publicznie wyrażał "ostrożność" z powodu awantury, którą Lonia Breżniew rozpoczynał wtedy w Afganistanie.
"Chcemy pokazać Piotrków z tamtego czasu – inwestycje i to to, jak się wtedy piotrkowianom żyło" - mówi poseł SLD, Artur Ostrowski" a żyło się dużo lepiej, moja rodzina była przeciętną piotrkowską rodziną, ja i moja żona mieliśmy pracę,kupiliśmy sobie małe mieszkanie,było nas stać na wysłanie dzieci na kolonie,na rodzinne wczasy co jakiś czas, wykształciliśmy dzieci. A teraz brak pracy, bieda, układy.
Mąż stanu za którego nie tak dawno spłaciliśmy długi. Teraz zaciąga je kolejna władza... Nie idę, nie polecam!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!