Doskonały materiał na "promocję" naszego miasta.
Jazda wokół kołka.
Takiego ronda nie ma nigdzie.
Z wielu kultur pozostała już tylko kultura głupoty.
APELUJĘ do Włodarzy miasta Piotrkowa Trybunalskiego! Zlitujcie się i wyślijcie ekipe remontową na ul. PZRZEDBORSKĄ. Dziury są tam tragiczne a za pasem zima! Jest to ulica dojazdowa do Świerczowa, Zalesickiej, Zalesic, Witowa, Poniatowa, Kłódzic...
Ktoś kiedyś pisał na forum, że wyspę o tak małej średnicy można stosować jedynie na drogach osiedlowych. Niestety, "fahofcy" zarządzający drogami w naszym mieście mają wszelkie przepisy w tym temacie głęboko gdzieś. Szkoda, że prokuratura też.
1) Ronda to ogólnie dobre rozwiązanie, jeżeli zrobione są z głową. To rondo nie dość, że jest żałosne... to jest dziurawe. Akurat w tym miejscu utrudnia ruch zamiast go ułatwiać. 2) Wypadałoby przywrócić "normalną" organizację na skrzyżowaniu Dąbrowskiego i Grota-Roweckiego. 3) Przydałoby się rondo na skrzyżowaniu Żelazna-Armii Krajowej-Górna.
Dziury na skrzyżowaniu Polnej i Kostromskiej... Myślę że sprawa powinna dotyczyć raczej samego ronda bo dziury na piotrkowskich drogach to już norma,my kierowcy nauczyliśmy się już je omijać.Poruszamy się po naszych drogach jak w dżungli by tylko nie wpaść w pułapkę(kolejną dziurę). Tak więc w/w rondo jest zagrożeniem w ruchu drogowym! Czy musi wydarzyć się tragedia żeby zareagowały odpowiednie władze!?
Te dziury, inne dziury i wszelkie inwestycje. Urzędnicy w Piotrkowie, po referendum, stali się głusi i ślepi. Ale to nic nowego ;)
Pracowałem kiedyś z człowiekiem, który przyjeżdżał do nas z Łodzi i twierdził, że nasze dziurawe drogi sprawiały, że rozbudzał się na tyle, żeby spokojnie wysiąść na stacji. No ale to jedyny ich plus - zresztą biorąc pod uwagę, że mamy 3 czy 4 firmy drogowe w Piotrkowie, te drogi to jest na prawdę czarny dowcip... Wiem ,że do niedawna wygrywał wszystko słaby PEUK, ale że tak powiem - firmy lokalne sobie trzeba wychować - a bezmyślnym postępowaniem się je tylko deprawuje...
A ja mam dziurę w spodniach i majtkach. Kto mi naprawi i znajdzie?
Przejeżdżam tym skrzyżowaniem kilka razy w ciągu dnia i szczerze powiem, że gdyby nie to tak przez was krytykowane rondo, spędziłbym w tym miejscu z godzinę dłużej. Odnoszę wrażenie, że wśród komentujących nie ma ani jednego kierowcy z prawdziwego zdarzenia, są wyłącznie olamy, które nie potrafią poruszać się po drodze lub pożal się Boże okienni obserwatorzy...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!