Fajnie być "kupą" na forum?
Al, daj spokój. Ten pan, czy też pani jest troszkię nierozumna. naśle mi radnego z powodu, że nie moje, ale zziębnięte i głodne koty nasrały gdzieś?
Jak słusznie napisałeś, koty (dzikie i mniej więcej udomowione,bo dotychczas nie udało się całkowicie udomowić kota; dlatego są dla niektórych takie wkurzające: kot to nie pies)skrzętnie ukrywają swoje odchody. Zacierają ślady. Długo by pisać o naturze kociej...
Ale... Zastanawia fakt, że Luka zna jakiegoś RADNEGO, który zajmuje się ściganiem kocich gówien. Moja ciekawość nie zna granic w tej materii.
Co do rusycyzmów, polecam zająć się anglicyzmami, które, niestety, weszły na stałe do naszego języka?
Używam ekspresyjnego języka, co nie ma nic wspólnego z chamstwem. Jeżeli tego nie rozumiesz, pozostają Ci lektury w typie "Jak Karolek został papieżem".
Nikogo nie chcę obrazić.
Co ja zrobiłam dla miasta? Pojęcia nie mam, poza płaceniem podatków. Poza tym, że w podczas ostatniego sylwestra pod wieżą, podchodzili do mnie młodzi ludzie, których kilkoro z lekka tylko kojarzyłam bo tyle lat minęło, i przedstawiali się, i witali mnie, jak kogoś bliskiego. Nieśmiało proponowali szampana... "My panią pamiętamy, my nigdy nie zapomnimy, jak pani..." "A... To pani Gładysz?"
Tyle zrobiłam, ile mi dano, mój panie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!