Na wieśniaków to tylko pałki gumowe i armatki wodne. To oczywiście wersja light.
Idźcie pod pałac Dudy. On wam da to na co zasłużyliście. A ja z chęcią dołożę.
Ludzie co wy wypisujecie !!! Dno. Artykuł jest o Ludziach , którzy stracili życie , abyśmy mogli żyć w niepodległym kraju. Wielki szacunek dla tych LUDZI.
Oj teraz się zacznie. A niech tylko usłyszę o jakiś protestach gumofilców. Pierwszy zgłoszę się do pacyfikacji.
Gdzie jest moderator tej strony!!! Dlaczego pod takimi artykułami dopuszcza takie komentarze.
A mnie jest trochę szkoda mieszkańców wsi, przestali myśleć samodzielnie, robią to co im ksiądz każe, a ksiądz wciska ciemnotę i lubi pieniążki. Dla zgładzonych mieszkańców Zygmuntowa wielki szacunek.
Czy autorzy tych komentarzy zdają sobie sprawę co piszą? Przecież tam zginęli nasi sąsiedzi starsi w sile wieku i dzieci. Czy brak jakiejkolwiek empati to przyczyna tej ogłupiającej polityki? Zamiast kultywować pamięć o pomordowanych piszecie o polityce. Słuchałem opowiadań naocznych świadków tej tragedii. Opowiadano o dziecku które uciekając z palącej się wsi skierowało się w kierunku Pilicy a ludzie z przeciwnego brzegu wołali go aby przechodził do nich.Niemiecki żołdak dogonił go i prawdopodobnie wrzucił w płonące budynki.O tym drodzy rodacy należy pamiętać i robić wszystko aby takie zdarzenia już nigdy nie powtórzyły się.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!