metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jajaja ~jajaja (Gość)08.12.2011 16:11

Termin -chemiczna kastracja, jest niepoprawny! To zwrot wymyślony przez przeciwników takiego rozwiązania. Kojarzy się przecież jednoznacznie, z kastrowaniem. A wygląda to tak, że chory dostaje cyproteron, lek hormonalny który hamuje popęd seksualny i tyle. Po odstawieniu leku popęd wraca.

00

szczawik szczawikranga08.12.2011 18:16

przed chwilą mówili w Panoramie, że Trynkiewicz ma do odsiadki jeszcze 3 lata...

00

ares1 ~ares1 (Gość)08.12.2011 18:26

Ciekawe gdzie leży prawda???

00

Tartu Tarturanga08.12.2011 18:46

Jak zbrodnie były popełnione w 87-88 roku to dodać 25 lat to wychodzi, że w 2012-2013
Ale wątpię, że wyjdzie. A jeśli nawet to się będzie bał pokazać - ludzie go znajdą

Komentarz był edytowany przez autora: 08.12.2011 18:48

00

xxxxx ~xxxxx (Gość)08.12.2011 19:35

Jestem córką policjanta, który złapał Trynkiewicza i mówię Wam , że to jest chora osoba, która powinna być za kratkami do końca swojego życia.

00

Marysia ~Marysia (Gość)08.12.2011 20:16

Myślałam dzisiaj sporo o tej sprawie i mam jeszcze takie spostrzeżenie, jeżeli Trynkiewicz odważy się wrócić do Piotrkowa to nawet jeśli nic mu się nie stanie w sensie nikt fizycznie mu nic nie zrobi to będzie napiętnowany, obserwowany, myślę, że w tym mieście nie odważyłby się zaatakować drugi raz. Jeżeli wyjedzie gdzieś w Polskę gdzie ludzie go nie znają i wtopi się w tłum to będzie jak tykająca bomba. On nie ma już nic do stracenia, nie zbuduje życia od nowa, pewnie żyje jedną myślą i zna już realia co mu za to grozi, w zasadzie nic, dożywotnie wczasy an koszt państwa...

00

dekkers ~dekkers (Gość)08.12.2011 20:42

Kilka faktów:
Chłopcy zaginęli 29 lipca 1988.
5 sierpnia 1988 znaleziono zwłoki w lesie.
11 sierpnia 1988 zatrzymano trynkiewicza.
Wyrok zapadł 29 września 1989.
Dwóch chłopców było z osiedla Źródlana, trzeci chłopiec był z Woli Kamockiej.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga08.12.2011 21:17

"Marysia" napisał(a):
Jeżeli wyjedzie gdzieś w Polskę gdzie ludzie go nie znają i wtopi się w tłum to będzie jak tykająca bomba.

I pewnie właśnie dlatego chciał zmienić nazwisko.
A w miejscu znalezienia zwłok jest jakiś pomnik czy krzyż. Znalazłem go przypadkiem chyba w zeszłym roku. Na końcu leśnego parkingu przy ul. Wierzejskiej trzeba skręcić w prawo, tam gdzie biegnie gazociąg (te żółte plastikowe słupki), a potem za jakieś 100 metrów w skośną dróżkę w lewo i po jakichś 100 metrach po prawej. Miałem gdzieś w domi stare numery "Tygodnika Piotrkowskiego" z tego okresu. Tytuły artykułów były m.in.: "Zabił i poszedł na obiad", "Muchy by nie skrzywdził". Pamiętam, że w tym okresie poszukiwano również zaginionego 18-latka z Wierzej, którego też uważano za kolejną ofiarę Trynkiewicza, ale na szczęście okazało się, że chłopak uciekł z domu, a po nagłośnieniu sprawy przez ogólnopolskie media powrócił.

Komentarz był edytowany przez autora: 08.12.2011 21:42

00

i co dalej? ~i co dalej? (Gość)08.12.2011 21:19

Panie dekkers i proszę kontynuować z tymi faktami: wyrok śmierci zamieniony na 25 lat bo tak chciało moratorium wprowadzone nie wiadomo przez kogo; nastepnie zmiana kodeksu karnego gdzie KS zmieniono na dożywocie i gość obecnie w pełni sił bo ok.50 lat wyjdzie i znowu zacznie mordować bo kto zagwarantuje że mimo osławionej chemicznej kastracji nie będzie dalej żądny krwi?

00

szczawik szczawikranga08.12.2011 21:28

"Piotrkowianin" napisał(a):
A w miejscu znalezienia zwłok jest jakiś pomnik czy krzyż. Znalazłem go przypadkiem chyba w zeszłym roku. Na końcu leśnego parkingu przy ul. Wierzejskiej trzeba skręcić w prawo, tam gdzie biegnie gazociąg (te żółte plastikowe słupki), a potem za jakieś 100 metrów w skośną dróżkę w lewo i po jakiś 100 metrach po prawej.

dokładnie.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat