W nazwie projektu nastąpiła chyba pomyłka,powinno być, ,,Więcej zamiast mniej'',bo przecież dwa domy dziecka to więcej niż jeden,a dwóch dyrektorów,to dwa razy więcej dyrektorów niż jeden dyrektor....
dom dziecka w sulejowie jest przepiękną placówką, kontynuatorem wcześniej sprzedanego przez starostwo powiatowe domu dziecka w Tarasce. Do 2019 mamy jeszcze.....5 lat, a biorąc pod uwagę dynamikę zmian ustawodawczych w naszym kraju.....wszystko jeszcze do tego czasu mogłoby ulec zmianie.Tak więc wydaje się że jedynym powodem dokonywanych zmian...jest aspekt ekonomiczny i tylko ekonomiczny.
Do Castro
Z tym "więcej za mniej" to ogólne cięcia w całym powiecie. Pod takim samym hasłem oddzielają się od poradni psychologicznej i tworzą swoją. Twierdzą, że tak będzie taniej. Jasne, po prostu miasto nie pozwoliło tam wstawić powiatowi "swojego" człowieka do zarządzania, to teraz się obrazili. I tez będzie 2 dyrektorów. Taka prawda o tych zmianach rzekomo na korzyść dzieciaków i finansów!
domy bedzie prowadzic stowarzyszenie wiec nie bedzie dwóch dyrektorów , a jak pisali to kozty maja spaść o połowe
będzie taniej jak napisali 300 tysiecy rocznie. po prostu mniej administracji niz w miescie
A ja mam takie małe pytanie, co bedzie z obiektem domu dziecka w Sulejowie? to samo co z Taraską wladza zrobi? Budowac za grube miliony i sprzedać za marne tysiące?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!