Podejrzewam, że o tej porze posłanka ziemi piotrkowskiej Pani Ela R. piła kawę w Café Relaks, na ulicy Puławskiej 48.
http://naszpiotrkow.blogspot.com
Zabrać, zabrać, niech zdychają niepotrzebni ludzie.
Rozumiem, ze czasami trzeba przesunąć te ogródki gdzie indziej, bo miasto rośnie. Ale: zabrać? Przecież to jest zdobycz cywilizacyjna - stworzyć jakąś enklawę dla ludzi, którzy zasłużyli na spokój po latach hałasu i życia w 42 metrach kwadratowych z dziećmi i wnukami.
Czytam ten artykuł, a potem patrzę na ten:
http://fakty.interia.pl/polska/news-rzeczpospolita-pis-znow-wyprzedza-po,nId,963252
i ręce mi opadają. Wszyscy chcieliby zmian, chcieliby być poważnie traktowani, godnie żyć, a gdy ich zapytać, na kogo by głosowali, to się okazuje, że do sejmu weszłyby tylko PiS, PO, SLD i PSL. Czy wyborcy naprawdę chcą zmian, czy po prostu lubią tylko narzekać? Zabiorą ogródki, zabiorą emerytury, zabiorą oszczędności... W sumie ludziom, którzy nie mają swojego rozumu na co to wszystko potrzebne, prawda? :)
Ostrowski odwiedził Radziszewską :)- Co do tej pani to nie ma obaw. Jest w Sejmie po to żeby brać diety poselskie. W tej kadencji jeszcze się nie odezwała :)- Taki ona piotrkowski poseł jak Macierewicz :)- Przecież SLD z PIS może obalić co chce ale wolą wykorzystywać naiwnych starszych ludzi do pokazywania się ze sztandarami albo kwiatami. Żałosne :(-
Wiem, że lubisz Korwin - Mikkego. Ja też czasem lubię Jego felietony. Zwłaszcza ostatni. Ale - nie jestem anarchistką, ponieważ przeczuwam, do czego to wiedzie. Nie bądź zapatrzony w Mikkego, proszę, nie bądź.
Jeżeli już nie ma innych argumentów, to pomyśl o tym: facet, który bez względu na czas i okoliczności nie zdejmuje muszki, musi być troszkię myszygene.
Nie popieram anarchii. Chcę po prostu porządku, normalności i tego, by przepisy prawne nie zmieniały się co dwa tygodnie. I by człowiek był traktowany jak człowiek, nie jak bezmyślne dziecko.
Ogródka działkowego nie posiadam, ale posiada jeden z członków mojej rodziny, i z tego co wiem, to to "cóś" sobie bardzo chwali...
Chyba na okrągło jednak jej nie nosi... :)
Taki kawał kiedyś był:
- Co robi radziecki weteran po wstaniu z łóżka?
- Przepina medale z piżamy na marynarkę...
Nie wiem, co Ty, Al, robisz, ale właśnie raczyłam sobie wyobrazić gołego całkiem Janusza w muszce...
Obudziłam psa.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!