metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mac ~Mac (Gość)07.09.2010 17:54

hmmm skad ja to znam....

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)07.09.2010 17:56

Ciekawe czy dostał nauczke!!!

00

75marek ~75marek (Gość)07.09.2010 19:00

niedawno na kopernika był podobny wypadek po co te pasy są skoro nawet na nich nie jesteśmy bezpieczni

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga07.09.2010 19:40

"75marek" napisał(a):
niedawno na kopernika był podobny wypadek po co te pasy są skoro nawet na nich nie jesteśmy bezpieczni

Nie na Kopernika, tylko na al. marsz. Piłsudskiego.
A jak na poprzedni wypadek zareagował kandydujący do Piotra 2010 komendant miejski policji? Zamiast zrobić kilkudniową akcję prewencyjną na ulicach z większą ilością patroli, wymyślił 4-godzinny dyżur telefoniczny. Pogratulować podejścia do sprawy.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)07.09.2010 20:23

"Piotrkowianin" napisał(a):
Nie na Kopernika, tylko na al. marsz. Piłsudskiego.
A jak na poprzedni wypadek zareagował kandydujący do Piotra 2010 komendant miejski policji? Zamiast zrobić kilkudniową akcję prewencyjną na ulicach z większą ilością patroli, wymyślił 4-godzinny dyżur telefoniczny. Pogratulować podejścia do sprawy.

Ej! Ty się tak nie rozpędzaj! Spoko!
Chciałbyś! Jeszcze czego! Akurat!
Patrzta go! Widzieliśta go? 4-godzinny!
3-godzinny! (słownie: trzygodzinny!)
Inaczej: 180 minutowy!
Corpus delicti:
Dzisiaj w godzinach od 9.00 do 12.00 piotrkowska policja organizuje dyżur telefoniczny w ramach akcji "Bezpieczna droga do szkoły".

00

bulk ~bulk (Gość)07.09.2010 20:45

a ja się pytam po raz wtóry, a gdzie byli rodzice ?

00

agatka1 ~agatka1 (Gość)07.09.2010 20:59

Szczęście w nieszczęściu, że dziecku i matce nic poważnego się nie stało. Jak widać, mężczyźni też nie jeżdżą ostrożnie po drogach i są sprawcami wypadków.

00

75marek ~75marek (Gość)07.09.2010 21:34

Nie na Kopernika, tylko na al. marsz. Piłsudskiego. jaka to różnica każdy wie o jaką ulice chodzi łapiesz mnie za słowa i tyle

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)07.09.2010 22:07

"75marek" napisał(a):
Nie na Kopernika, tylko na al. marsz. Piłsudskiego. jaka to różnica każdy wie o jaką ulice chodzi łapiesz mnie za słowa i tyle

A jednak to różnica. Kopernik a Piłsudski.
I nie każdy wie, o co chodzi. Ja bym błędnie taki opis interpretował. A osoba czytająca spoza Piotrkowa? Nie znająca miasta?
Piotrkowianin z pewnością nie łapie za słowa, to określenie jest tutaj zupełnie nieadekwatne. On prostuje, wyjaśnia i porządkuje informację. Życie niesie tyle bałaganu, że chociaż w tej mierze trzymajmy jakiś porządek, bo tak się po prostu łatwiej żyje. Nawet, jeśli dotyczy to szczegółów. Hm, zwłaszcza, szczegółów. Bowiem diabeł - jak wiadomo - tkwi w szczegółach.
PS Już nie wspominając, że Kopernik był kobietą, więc to dopiero jest różnica! I tyle!

Komentarz był edytowany przez autora: 07.09.2010 22:09

00

piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)08.09.2010 07:06

Do Piotrkowianina
W alejach Kopernika był też podobny wypadek.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat