No niestety problem paru osób z dworca niestety jest uciążliwy, a zwłaszcza że z dnia na dzień pojawiają się nowi.To nie jest problem tylko PKP ale całego POW i nikt nie potrafi nic z tym zrobić. A tych 5-7 "bezdomnych" faktycznie ma gdzie mieszkać. Ale co jako "bezdomny" zawsze coś od ludzi wyłudzi.
Nie zapominajcie że Ci na których tak utyskujecie to wciąż są ludzie , ludzie ! Więcej sympatii zapewnie macie dla swoich czworonogów niż dla tych nieszczęśników.Żenada.
Niech im zawiadowca stacji puści przez głośniki Fakirów, a sami z dworca uciekną.
Cos tu nie gra. Z jakiej racji policja ma pilnowac dworca? Zeby nie cuchnelo menelami i golebie nie kupczyly?
Zainwestowano ogromna kase w monitoring tego miejsca. Hol, perony, chodniki. Wszystko widac jak na dloni. Pracownicy ochrony dworca maja specjalistyczne narzedzie plus uprawnienia oraz kazdego pierwszego dnia miesiaca, pensje. Wiec o co tu chodzi? Kilkanascie interwencji sluzb miejskim w tym roku, a tu skala problemu olbrzymia. Moze wiec nalezy przyjrzrc sie kto tego dworca pilnuje i na jakich zasadach bo mam powazne watpliwosci co do profesjonalizmu ochrony. Kolejna sprawa to zjawisko bezdomnosci, a za to juz sluzby nie odpowiadaja. Mozna takich karac i zamykac. I tak wroci gdzie ma dogodne warunki. Warunki zmienic. Pojda w inne miejsce, moze mniej eksponowane...
Straż Miejska haha Zadzwoniłem kiedyś z prośbą o interwencję - Bezdomni śpią pod balkonem mojego mieszkania, piją. Do tego dochodzący do mieszkania zapach... Pan ze straży miejskiej poinformował mnie, że w tej kwestii nic nie mogą poradzić. Stwierdził również, że to strefa ogólnie dostępna. Ciekawie jest też w śmietniku przy Słowackiego 130. Bezdomni zrobili sobie tam prawdziwy obóz. Trzeba to zobaczyć i poczuć... Naprawdę warto. Oczywiście SM nieobecna. Byli specjalistami od fotoradaru ale zabrano im kochaną zabawkę.
Ja tam się nie dziwie ... Można kulturalnie przetrącić kwasibora , a ze się przy okazji człowiek sfajda w pory to co z tego ?? Przynajmniej w zime jest w d.... ciepło :))))
Bezpłatna. To dlaczego jedna z Pań pobrała ode mnie oplate.2zl.. mydła.i ręczników nie było. Jak wyszedłem. to tej starszej pani w niebieskim fartuszeku nie było. To miało miejsce 3tyg temu
Sprawa znana i dyskutowana OD LAT WIELU. Stary dworzec sypialnia menelstwa-odur i co było wsztscy widzieli. Pasażer niezależnie od pogody na peronie, menel leży przy kasach. Remont kowta dziesiątki milionów i co się zmieniło.OTO JEST PYTANIE- następne pytanie kiedy jakiś decydent będzie miał jaja i zadecyduje dworzec dla podróżnych z biletem czyli zgodnie z przeznaczeniem albo dworzec dla upadłego alkoholika odrażającego -pachnącego jak wiecie i niereformowalnego. WIEĆ NIECH KTOŚ W KOŃCU ZADECYDUJE KTO MA NA TYM DWORCU PRZEBYWAĆ- PRZYNAJMNIEJ BĘDZIE WIADOMO KOMU CO WOLNO A KOMU NIE- ?????????????????
Perony odgrodzić od miasta (w Piotrkowie konieczne przejście podziemne lub nowe nadziemne z windą). W budynku dworca zainstalować bramki, tak by poczekalnia znajdowała się za nimi. Kupujesz bilet, otwierasz bramkę, czekasz w spokoju na pociąg.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!