metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)12.04.2010 10:40

niestety, tych którzy szli/jechali dalej było więcej. Przykre to.

00

polaczek ~polaczek (Gość)12.04.2010 11:36

U mnie sąsiad wiercił od 11:57 do 12:04... wtedy kiedy miały być dwie minuty ciszy, refleksji akurat wtedy... Przykre to... Ale jest i światełko w tunelu, z wczorajszych wypowiedzi można wyciągnąć wniosek że ludzie nie są tak ślepo zapatrzeni w jedyną słuszną partię propagowaną przez media...

00

mieszkaniec PT ~mieszkaniec PT (Gość)12.04.2010 11:51

"polaczek" napisał(a):
z wczorajszych wypowiedzi można wyciągnąć wniosek że ludzie nie są tak ślepo zapatrzeni w jedyną słuszną partię propagowaną przez media...

No właśnie ludzie nie są zaślepieni, w przeciwieństwie do przedstawicieli partii prawicowych. Uważacie, że tylko wasza partia ma rację we wszystkim. Każda partia ma coś pozytywnego do wniesienia w życie polityczne.

00

Tartu Tarturanga12.04.2010 15:31

Ja wczoraj byłem o 11.30 na mszy i żadnych 2 min ciszy nie było - przykre to ale mowa była wyższym syminarium duchowym zbiórce datków na ten cel itd itp. O ofiarach tylko wspomiano w ogłoszeniach - że w poniedziałek ma być masza.... I na koniec była pieśń Wieczny Odpoczynek ...
Szkoda bo niektórzy zapewne szukali zrozumienia pocieszenia ...

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)12.04.2010 16:15

Równo o godzinie 12.00 w niedzielę stałem na przystanku MZK przy ulicy Sulejowskiej. Byłem jedynym, który stał. W ciągu tych dwóch minut ciszy ludzie sobie szli, jak gdyby nigdy nic, choć syreny wyły przeraźliwie. W ciągu tych 120 sekund przez rondo sulejowskie i obok mnie, ulicą Sulejowską, w obu kierunkach, przejechało kilkadziesiąt samochodów, żaden z kierowców nawet nie miał zamiaru się zatrzymywać. To taki mały obrazek, okruch wiedzy o nas samych, piotrkowianach..., Polakach...

Komentarz był edytowany przez autora: 12.04.2010 16:16

00

piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)12.04.2010 21:41

najważniejsze że "my" to uczyniliśmy.. nigdy nie oglądajmy się na innych - działajmy zgodnie z naszym sumieniem i przekonaniem..
Pamiętajmy o wszystkich ofiarach, tylko pamięć pozwoli im żyć wiecznie w naszych sercach[*]

00

polaczek ~polaczek (Gość)13.04.2010 09:43

Zgadzam się...Najważniejsze że my pamiętamy i dajemy przykład innym.[*][*][*]

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat