Wymuszanie pierwszeństwa jest w chwili obecnej prawie taką samą plagą jak jazda pod wpływem alkoholu. Tylko refleks innych kierowców zapobiega w większości wypadkom , ale nie zawsze niestety to się udaje.
Zgodze się z toba ale wymuszenei jest tak naprawde problemem w mniejszych miasteczkach takich jak PT itp. Dzieje sie tak bo większość osób nie umie tego robić, w dużych miastach Łódz Warszawa itp jak ktos wymusza do daje gaz w podłoge i da się przeżycć a w PT ludzie wymuszają i jadą 20 km/h i tu się robi problem bo jak ktoś jedie 60km/h albo więcej to nie wychamuje i musialbo udezyć albo wjechać na pas zieleni albo na chodnik.
Według zasady: "ja migam, ja wjeżdżam" (czasem nawet "nie migam...")
Pisząc o wymuszaniu pierwszeństwa, nie miałam na myśli tylko ulic miasta, ale również innych dróg, np do Bełchatowa, Łodzi itd.tam są dopiero popisy, chyba nie jezdzisz tak często i nie masz porównania. cytat="Lesina23"][/cytat]
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!