Jest akcja społeczna, aby zgłaszać osoby smrodzace z kominów na straż miejska a samochody które kopca na policję - osobiście to fajne bo poszło z wierszami i edukacja do dzieci wczesnoszkolnych, ale co z tego skoro Sasiad recydywista po zgłoszeniu przez dzień nie kopci a za dwa dni wszystko jest tak było, odechciewa się "walczyć" i zgłaszać takich ludzi dla dobra ogoliły czy społecznego
Jest smog jest akurat wczoraj wieczorem szliśmy Krakowskim Przedmieściem i widziałem jaka mgła była od dymu a co od niektórych z komina kopciło nie wiem czym ci ludzie palą starymi koyami ?
Mowa trawa.Mój znajomy był w urzędzie o dofinansowanie do pieca gazowego i odesłano go z kwitkiem.Podobno nie ma pieniędzy.Po co tyle gadania ,że tak dbają o nasze zdrowie.
Niech mi jakiś jajogłowy wytłumaczy jak to możliwe że przy takim ciągłym ogromnym przekraczaniu norm ppm sikorki, wróbelki, gołąbki, gawronki i reszta ptactwa fruwa sobie w najlepsze i nie odchodzi do wiecznych ostępów. A przecież mają instynkt i delikatniejsze płucka, i co najważniejsze nie używają masek anty smogowych.
Tak przy Wielkim Poście: Szanowni Piotrkowianie, pamiętajcie, że wszystko, co przeczy miłości bliźniego jest grzechem, także np. palenie w piecu śmieci, bo sąsiedzi mają prawo do świeżego powietrza, a zatruwanie kogoś śmierdzącym, czarnym, rakotwórczym dymem powstającym np. przy paleniu plastyków, to grzech przeciwko miłości bliźniego!
kiedy bedą darmowe linie w zimowa pore pewnie nigdy a to by zacheciło ludzi aby odstawili swoje auta na bok i dojezdzali do pracy mzk ale unas ludzi uczonych nie ma wola robic parki skwerki
... to w końcu o ile przekroczone normy pyłu PM10 w PT o 370% (w artykule) czy 470% (jak w tabeli)? Bo 100% to jest dużo ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!