metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
EP ~EP (Gość)02.12.2021 13:15

Zazwyczaj jak buduje się obwodnicę to wokół miasta Panie Cecotka,
W centrum już mamy tranzyt i widać tego skutki
Eh myślenie nie boli

182

Jar ~Jar (Gość)02.12.2021 12:45

Jeśli ta obwodnica była planowana już 40 lat temu to dlaczego nie uwzględniono jej w planach rozwoju miasta? Dziś już by nie było problemów z jej przebiegiem jak z S12, która nigdy nie powstanie bo nie jest to w interesie Łodzi!!!

201

Driver ~Driver (Gość)02.12.2021 13:41

To kiedy jest planowane rozpoczęcie budowy?Kasa na to już jest? Czy to tylko takie bujanie bo i tak kolejne 10 lat będą tylko gadać?

70

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)02.12.2021 13:30

Obwodnica tak ale tylko dla zaszczepionych!

115

obwodnica ~obwodnica (Gość)02.12.2021 14:29

Wszystkie warianty nie rozwiązują tak naprawdę problemu komunikacyjnego miasta. Dla kogo jest ta inwestycja - dla mieszkańców czy dla tranzytu? Emocje na spotkaniu - no tak! Miasto przez lata wydawało pozwolenia na budowę, zamiast te kilkanaście czy kilkadziesiąt wręcz lat temu wytyczyć przebieg trasy i nie pozwalać na inwestycje. Dla projektantów urzędników i generalnie osób, których temat obwodnicy (czy wywłaszczenia) bezpośrednio nie dotyczy, to tylko kolejne zlecenie, kolejna droga. Ale dla osób, które mieszkają wzdłuż przebiegu trasy to jest masakra i życiowy dramat. Co mają zrobić osoby, które zaczęły budowy domów (często kredytowane), co z ludźmi od których nie zostaną wykupione nieruchomości a zostaną z ruchliwą drogą obok domu. Dlaczego ludzie którzy nie chcą się przeprowadzać mają być do tego zmuszeni i wywłaszczeni? Zacznijcie może najpierw od poprawy naszej wewnętrznej, miejskiej komunikacji. Zróbcie Moryca, Roosevelta, Żelazną i inne ulice, które częściowo odciążą centrum i będą służyć nam - mieszkańcom miasta.

143

EP ~EP (Gość)02.12.2021 13:10

Plan jest ok, mnie pasi

105

piotrkowianinek ~piotrkowianinek (Gość)02.12.2021 13:44

mi pasuje wariant fioletowy, przynajmniej zjazdy do miasta, zjazd na zalesicką, gdzie są pola, więc nikomu nie przeszkodzi, gorzej z lotniskiem, ale to warto przemyśleć ten plan i od nowa go ułożyć.

71

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)02.12.2021 15:45

Nie dajcie się wywłaszczyć.Tej drogi i tak nie zbudują.

69

!!! ~!!! (Gość)02.12.2021 15:58

Tramwaja można by tam puścić.

64

Wsioz ~Wsioz (Gość)02.12.2021 14:23

Mnie to odpowiada chodź jestem ze wsi

53

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat