O rany jakie zmiany ? ? ? to tylko zmiana udokumentowania przestrzegania organizacji ruchu . . . . .
Tu sa tragicznie ustawione swiatla, a teraz chca na tym jeszcze zarabiac. Wjazd od str. Slowackiego ok. 20tej celem dojechania do Auchan to... ok. 4 MINUT stania na swiatlach! Kiedy ruch W-Z jest juz maly! Proponuje dla odmiany porozdawac mandaty tym wszystkim "planistom" ktorzy tak "madrze" te swiatla zaprogramowali.
A co do kamer to kolejnym efektem tej zmiany beda gwaltowne hamowania przed samym sygnalizatorem, kiedy jest na to za pozno i dodatkowe stluczki tym spowodowane, bo wielu kierowcow nie trzyma odpowiedniego dystansu na drodze.
Na skrzyżowaniu ul. Zalesickiej z ul. Krótką n a d a l nie pali się uliczna lampa - tam właśnie jest objazd z uwagi na remont ulicy Przedborskiej. Pytam, czy to jest dbanie o bezpieczeństwo na ulicach miasta Piotrkowa Tryb.?
"Już niedługo pojawiają się tutaj kamery, które będą rejestrować kierowców przejeżdżających na czerwonym świetle" - A czy pojawią się kamery, które będą rejestrować pieszych, przechodzących na czerwonym świetle?
Czy mogę zrobić zdjęcie kierowcy pojazdu który nie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, kiedy ja już byłem na tym przejściu? Wieczorami jest to nagminne w naszym mieście w Piotrkowie Tryb.
Mam takie marzenie: Żeby po zamontowaniu tych kamer to skrzyżowanie świeciło pustkami, a wszystkie okoliczne ulice, którymi da się jakoś objechać stały totalnie zakorkowane! Zero mandatów, zero dochodu z kamer! Pieniądze na kamery się nie zwracają! A co? Nie wolno pomarzyć? Za to jeszcze nie dają mandatów, chociaż... nie wiadomo, czy nie będą w przyszłości dawać...
Uwaga na strzałki! Tam są zielone strzałki warunkowego skrętu w prawo. Jak się pali taka zielona strzałka, to nawet kiedy jest pusta ulica, nie ma ani pieszych, ani innych pojazdów w pobliżu, to trzeba się przed tą strzałką zatrzymać, najlepiej dla pewności zaciągnąć ręczny hamulec, rozejrzeć się w prawo, w lewo, jeszcze raz w prawo i jeśli w pobliżu nie ma pieszego i innych pojazdów, które mają pierwszeństwo, to ewentualnie można, choć chyba nie trzeba, wolniutko przejechać! Kto się do tego nie zastosuje, może go wychwycić kamera i... 100 zł i dodatkowo 6 punktów karnych!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!