Wszystkim popierającym montaż takich rozwiązań, życzę żeby ta kamera złapała was w momencie awarii sygnalizacji na tym zacnym skrzyżowaniu. Proszę mi wierzyć, tutaj to się zdarza. Miłych rozmów wyjaśniających i portfela pustego jak zawartość czaszki.
Uwaga na strzałki! Tam są zielone strzałki warunkowego skrętu w prawo. Jak się pali taka zielona strzałka, to nawet kiedy jest pusta ulica, nie ma ani pieszych, ani innych pojazdów w pobliżu, to trzeba się przed tą strzałką zatrzymać, najlepiej dla pewności zaciągnąć ręczny hamulec, rozejrzeć się w prawo, w lewo, jeszcze raz w prawo i jeśli w pobliżu nie ma pieszego i innych pojazdów, które mają pierwszeństwo, to ewentualnie można, choć chyba nie trzeba, wolniutko przejechać! Kto się do tego nie zastosuje, może go wychwycić kamera i... 100 zł i dodatkowo 6 punktów karnych!
Mam takie marzenie: Żeby po zamontowaniu tych kamer to skrzyżowanie świeciło pustkami, a wszystkie okoliczne ulice, którymi da się jakoś objechać stały totalnie zakorkowane! Zero mandatów, zero dochodu z kamer! Pieniądze na kamery się nie zwracają! A co? Nie wolno pomarzyć? Za to jeszcze nie dają mandatów, chociaż... nie wiadomo, czy nie będą w przyszłości dawać...
Czy mogę zrobić zdjęcie kierowcy pojazdu który nie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, kiedy ja już byłem na tym przejściu? Wieczorami jest to nagminne w naszym mieście w Piotrkowie Tryb.
"Już niedługo pojawiają się tutaj kamery, które będą rejestrować kierowców przejeżdżających na czerwonym świetle" - A czy pojawią się kamery, które będą rejestrować pieszych, przechodzących na czerwonym świetle?
Na skrzyżowaniu ul. Zalesickiej z ul. Krótką n a d a l nie pali się uliczna lampa - tam właśnie jest objazd z uwagi na remont ulicy Przedborskiej. Pytam, czy to jest dbanie o bezpieczeństwo na ulicach miasta Piotrkowa Tryb.?
Tu sa tragicznie ustawione swiatla, a teraz chca na tym jeszcze zarabiac. Wjazd od str. Slowackiego ok. 20tej celem dojechania do Auchan to... ok. 4 MINUT stania na swiatlach! Kiedy ruch W-Z jest juz maly! Proponuje dla odmiany porozdawac mandaty tym wszystkim "planistom" ktorzy tak "madrze" te swiatla zaprogramowali.
A co do kamer to kolejnym efektem tej zmiany beda gwaltowne hamowania przed samym sygnalizatorem, kiedy jest na to za pozno i dodatkowe stluczki tym spowodowane, bo wielu kierowcow nie trzyma odpowiedniego dystansu na drodze.
O rany jakie zmiany ? ? ? to tylko zmiana udokumentowania przestrzegania organizacji ruchu . . . . .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!