Zgodnie z zapewnieniami Anny Moskwy, Ministry Klimatu i Środowiska, podwyżki w sezonie grzewczym 2022 i 2023 dla odbiorców końcowych nie będą wyższe niż 40%. To URE - Urząd Regulacji Energetyki - ma występować w roli podmiotu blokującego wzrost cen dla odbiorców taryfowych ciepła systemowego.28 paź 2022
Może by tak Chojniak i Krawczyński wystąpili w miejskiej telewizji i dokładnie mieszkańcom miasta wytłumaczyli skąd tak drastyczne podwyżki. Czekamy.
Czy to prawda, że mieszkańcy zamieszkali w Piotrkowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej płaca za ciepło z m2 a nie z podzielników ciepła? ? Podobno sami głosowali za takim rozliczeniem ? To gratuluję mieszkańcom ale też spółdzielni. Mieszkańcom, bo co cwańszy nastawi kaloryfery na maksa bo i tak tyle samo zapłaci, dopóki wszyscy tego nie zrobią i nie dostaną podwyżek wynikających ze wzrostu zużycia. A spółdzielnia ma chwilowo spokój, dopóki lokatorzy płacąc z m2 a nie z liczników w mieszkaniach nie zaczną katować kaloryferów na maksa. Po tym czasie cudu energetyczno-ekonomicznego będzie płacz...obustronny. http://www.psmpt.com.pl/spoldzielnia/aktualnosci/378-zasady-regulacji-cieplem-2021
Inflacja 2023 ok. 25%, a jak ruskie przejmą Orlen to paliwko może koło 20 złociszy oscylować. No i po co wojna Ruskim jak PIS załatwia za nich sprawę.
W trybie pilnym należy o tych podwyżkach powiadomić Urząd Regulacji Energetyki, a także premiera RP Pana Mateusza Morawieckiego.
Pan Krzysztof Chojniak to najgorszy prezydent miasta Piotrkowa Tryb. po 1989 roku.
Dlaczego za zużycie ciepła mamy płacić wg. 1 m kw. a nie wg podzielników tj. jego faktycznego zużycia ? !
To jest irracjonalne, niesprawiedliwe, antyekologiczne i nieekonomiczne, bo nie obliguje do oszczędności.
Ja mam zakręcone kaloryfery (blok ocieplony, M środkowe) a inni grzeją na full !
Dlaczego mam płacić za tych ludzi którzy wykorzystują o wiele więcej ode mnie energii cieplnej i przyczyniają się tym samym do podwyższenia efektu cieplarnianego?
APELUJĘ DO WSZYSTKICH,KTÓRYCH BULWERSUJE TA PODWYŻKA Z KOSMOSU!!! Zróbmy z tym porządek! Pamiętam wyraźnie jak jesienią 2022r. gościem strefy fm był prezes ciepłowni Krawczyński,który mówił,że planowana podwyżka dla mieszkańców najpewniej nie przekroczy 41%,a różnica ma być zrekompensowana elektrociepłowni przez rząd! Zobaczcie podwyżki w innych miastach - taka Łódź 30%! A my???? 94%!
Od tej decyzji strona postępowania może się odwołać w terminie 14 dni od doręczenia decyzji. Jeśli spółdzielnia jest stroną, a wątpię, to powinna złożyć takie odwołanie. Decyzja dostępna jest w internecie. Proponuję każdemu się z nią zapoznać
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!