Trochę inną argumentację słyszałem od osoby z Piotrowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej kiedy wycinali drzewa przy ulicy Belzackiej - "zasłaniają widoki z okien i liście zaśmiecają chodniki".
A to nie ma dozorcy do sprzątania liści i owoców?? Ta najlepiej to wyciąć wszystkie drzewa jak się nie chce sprzątać!
niech panstwo zamontuje im hologramy wyswietlajace drzewa i po problemie :)
Mieszkacie na parterze tego rodzaju bloków i z takimi zasadzeniami roślinnymi? Ciemno, ponuro i zimno jest w mieszkaniach na parterze. To jedna sprawa, a druga to drzewa, a właściwie ich korzenie naruszają fundamenty i rury ściekowe, wodociągowe i gazowe. Ktoś powie - "Niemożliwe"? A jednak, tak jest. Siła przyrody jest większa od sił ludzi.
Nadchodzi wiosna i gdzie maja gniazdować wróble i inne ptaki które zjadają owady takie jak muchy, komary, osy oraz chrząszcze. A później narzekamy, że pocięły nas komary a muchy wchodzą do talerza z niedzielnym rosołem. Ogarnijcie się ludzie bo jak nie będzie drzew i ptaków to zginiecie.
I w ten sposób dostarczyliście kolejnego argumentu Niesiołowskiemu do POparcia tezy o polskim dobrobycie... :D
Pousuwać wszystkie drzewa i trawniki z miasta i problem zniknie. W końcu miasto jest dla ludzi, a nie dla przyrody!!! Co nam dają te trawniki i drzewa? No, kurde: liście wszędzie, owoce gniją na ziemi, psie kupy, gniazda bez przerwy drących dzioba i srających na wszystko z góry ptaków... Jednym słowem - antycywilizacja! :D
O, i to jest pomysł na piątkę! :)
kurna z drze żarcie wam leci a wy nie żrecie i nawet nie sprzątacie tylko usuwacie dobrodziejstwo znaczy to ze czas euro przyjąć bo za duży dobrobyt jest w tym kraju
Odholować te na koszty właścicieli te wszystkie samochody zaparkowane pod oknami bloków na osiedlach. Ptasie odchody i opadłe owoce oraz liście nawożą i tak wyjałowiona glebę na łysych trawnikach. A te niedopałki wyrzucane z okien przed blok to co? Przysparzają uroku? Myślałem Al Bundy, że jesteś mądrzejszy od innych a ty jesteś jeszcze głupszy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!