A czy jakaś Honda została poddana pomiarowi? Bo z 4 na 5 daje mieszanka paliwa z olejem silnikowym
Skoro służby państwowe (policja, straż pożarna, itd, służba więzienna, straż leśna, itp) chcą walczyć ze smogiem to niech powymieniają swoje auta z silnikami spalinowymi na elektryczne lub hybrydowe a dopiero wezmą się za kontrolę aut cywilnych.
O czymś trzeba napisać. Masło maślane. Policja jest od bezpieczeństwa. A takie akcje sztuka na sztukę nikomu nie potrzebne.A nie ....są. będzie odznaczone jedna akcja więcej.
Tyle lat przeżyliśmy paliło się wszystko i na polach i kto mówił o smogu śmiechu warte jak chce się psa uderzyć to kij się znajdzie
Wszędzie tylko asfaly, betony, biurowce a drzew się nie sadzi, później pretensje ze smog jest.
A może zaczną kontrolować auta ciężarowe pseudo euro5 i likwidować firmy które wyłączają adblue bo 99 % aut jest po takiej ingerencji
Woli Krzysztoporskej potrafią wycinać drzewa do drogi .Polnej rolnikowi mało przejazdu było i drzewa co miały 120 lat.
Bo rolnik ma traktować wielu to mu przeszkadzało.
Ochrona gminę ukara 50 zł a jak rolni sam to 5 tys to jest piękna nasza polityka gminie.
Rozumie że by tam droga szła asfalt rów
Ale Polna i takie cyrki.
Ale cóż kto ma władzę i kase wolno wszystko.
Może by tak popatrzeć na własne auta policyjne, które dymią? albo usprawnić działanie ochrony środowiska w Polsce?? samochody są od tego, żeby kopcić - co pali, to dymi PROSTE.
Ja bym proponowal takie sprawdzanie zaczac od piotrkowskich AUTOBUSÓW bo jak startuja z przystnku to siwy dym za nimi i tego nikt nie widzi ja sadze ze w naszym miescie nie ma nawet sztuki sprawnej
Od kilku lat segregujemy śmieci, co się z nimi dzieje dalej nikt tego nie kontroluje. Łupi się tylko mieszkańców wsi i miast za to "gospodarowanie odpadów" coraz większymi opłatami. W bieżący roku w całej Polsce w tym w Piotrkowie Tryb. "płonęły" składowiska śmieci. Jak dotychczas nie słyszałem aby ktoś za to odpowiedział. Z tych płonących składowisk śmieci tysiące ton toksycznych związków truło ludzi i atmosferę. Prosto jest "złapać" zwykłego bezbronnego szaraczka, niż dopaść i ukarać "rekina" biznesowego.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!