"Na przebiciu daty ważności. ;)"
dobre! hehe
szkoda, że nie pokuszono się o zakup podobnych kamieni by wymienić to co leży po prawej stronie. jakoś mi to tam nie pasuje jedno obok drugiego.. jakby dwa różne zdjęcia sklejone 'fotoshopem' :)
Moi drodzy Przyjaciele.
Ogólnie - podobnie do Was - jestem krytyczny wobec instytucji Kościoła (to temat rzeka), której wręcz nienawidzę, oraz władz miasta. Jednak pragnę zwrócić uwagę na jeden fakt. Otóż, wznieśmy się ponad rozpatrywanie kwestii na poziomie lokalnym, i spójrzmy na sprawę "na zimno", z boku. Wówczas - widzimy nie kościół a zabytek oraz nie drogę dojazdową do kościoła, ale drogę jako element krajobrazu (otoczenia) zabytkowego. Trzeba przyznać, że droga została zrekonstruowana w nawiązaniu do zasady zachowania substancji i formy historycznej. Zatem - wg ustawy - wszystko jest idealnie. Gorzej tylko, że nasz Piotrków nie jest idealny... zarówno władza świecka, jak i kościelna.
Uchowaj mnie Panie Boże od takich przyjaciół, a z wrogami sam sobie poradzę. Amen
Byle kto nie jest w stanie mnie obrazić
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!