Oj, Szoszon nie panikuj. Dożynki to nie komunia. Od zawsze na takich imprezach było co jeść i pić. Niech dzieciaki zostają w domach przed komputerem(tam jest grzecznie). A Ty taki wścibski nie wiesz jak się pije,że trzeba Ci zdjęć z późnych godzin? Sztywny jakiś jesteś chyba Ciebie nikt tą nalewką nie poczęstował?
Rok 2014 jest rokiem Oscara Kolberga, więc wszyscy organizujący takie imprezy, a także biorący w nich czynny udział, są rozgrzeszeni. Miłej zabawy na innych ludowych festynach.
P.S.-Byłam,jadłam,piłam. Wróciłam nietknięta, ale "wniebowzięta"
A który to tam ma plamy na rękach?
Szkoda tylko że pan starosta o 18 juz odpłynął i nie mial kto pożegnać ludzi na koniec.mocny towar chyba byl,albo juz przepity za bardzo 😊😊😊😊
Nie rób sobie kampanii wyborczej. Przeczytaj uważnie mój wpis. Krytykuję zjawisko jako takie, nie zaś konkretną gminę czy powiat. Dożynki organizowane są jak Polska długa i szeroka, a ich kulminacją są dożynki prezydenckie w Spale. I wszystko według jednego chorego scenariusza. Żeby było śmieszniej, w wielu gminach jest poważny problem ze znalezieniem rolników chętnych do roli starosty/starościny.
No i wiedz, że głupota przeszkadza mi w każdej postaci, nie tylko urzędowej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!