W 1983 roku nie istniała Gmina. Samorząd terytorialny został reaktywowany z dniem 27 maja 1990 roku. Wcześniej to były Rady Narodowe - wszystkie grunty po 1990 roku gminy zgodnie z ustawą musiały komunalizować - nie mieszajcie ludziom w głowach!
A w Łęcznie przy lesie w psełdo kopalni składuje się odpady z ubojni.Śmierdzi na całą okolice i gmina też nic o tym nie wie, ale za to wszyscy z gminy wiedzą kiedy jest nowa dostawa łachów w lumpeksie obok Tesco gdyż wtedy tam wszystkie " urzędniczki " tam właśnie siedzą.
Ty też nie mieszaj! Gmina miejsko-wiejska Sulejów była w 1983 roku, a nawet wcześniej. Powstała w 1973 roku, w miejsce zlikwidowanych gromad. W Sulejowie był Urząd (chyba Miasta i Gminy) i Naczelnik Miasta i Gminy, przemianowany w 1990 roku na burmistrza.
Ja nie mieszam tylko piszę jak było. Musisz się jeszcze dużo historii tego kraju uczyć. Samorząd terytorialny w Polsce nie istniał w latach 1950-1990. Został zlikwidowany przez komunistów. Gminy nie były samorządne, były tylko delegaturami Krajowej Rady Narodowej w terenie. Tak jak pisałem Gmina samorządowa, posiadająca osobowość prawną została przywrócona z dniem 27.05.1990. Naczelnik nie został przemianowany na burmistrza.Naczelnik był z nominacji władzy centralnej a burmistrz jest z wyboru.
Czy tu nie widać jak ręka rękę myje? Burmistrz Sulejowa w radio miał problemy z wysławianiem się,a tu wychodzi następna przypadłość-nie widzi,nie słyszy.O staroście już nie chce się nawet pisać.Zresztą to dwa w jednym.Brawo dla ~Bil za:
"Jeżeli o to im jeszcze także chodzi to chwała im za to bo trwanie przy władzy tej ekipy to zguba dla tego miasta, gminy i jej mieszkańców. Tą przyszłość to budują ale dla swoich."
Granie na zwłokę to jedyne co po mistrzowsku potrafią robić burmistrz i starosta.Hańba!
ugrupowanie Burmistrza "KWW Miasta i Gminy z Przyszłością" ten MIG z przyszłością nie ma przyszłości
nie kamienia tylko odpadów ze zwałowisk. trochę doczytać trzeba jak się chce być protestującym ekspertem
orzeł to z Ciebie nie jest, bo całym skarbem państwa to starosta nie zarządza. takie mamy prawo, że rodzajów skarbu państwa jest chyba ze trzy. ale szkoda mi czasu aby ci tłumaczyć. doucz się.
To Ty się doucz!Wiadomo, że całym Skarbem Państwa nie zarządza starosta- pisałem o tym konkretnym przypadku więc nie rób z siebie mądrali czepiając się szczegółów. To jest forum a nie uniwersytet, tu się pisze krótko i na temat. Istotna jest strona merytoryczna mojego postu-tego typu działkami Skarbu Państwa z upoważnienia(z ramienia) wojewody zarządza starosta. Są to grunty po byłych państwowych.
przyszłość jest nasza i już
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!