metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Pierre Dolevas ~Pierre Dolevas (Gość)15.03.2018 18:57

Cytuję:
Zdaniem piotrkowskiego radnego PiS Piotra Gajdy, to dopełnienie sprawiedliwości. - Mam nadzieję, że chociaż po śmierci, ale degradacja dotknie generałów Jaruzelskiego i Kiszczaka - mówił w Maglu. - Do tej pory nic nie zrobiono w tej sprawie.

No właśnie, do tej pory nic nie zrobiono. Ciekawe, dlaczego? Przecież od 1989 roku było naprawdę dużo czasu. Ale kto w III RP miał niby postawić się Kiszczakowi, który przecież był ojcem III RP, a przy Okrągłym Stole siedzieli sami jego zaufani ludzie? Degradacja pośmiertna zalatuje dziecinadą. Przypomina zachowanie wróbelka z tego dowcipu o byku i wróbelkach. Jest niepoważne. Degradacji można dokonywać za życia. Robienie tego po śmierci jest po prostu niepoważne. Równie niepoważnym działaniem jest też często praktykowana pośmiertna nominacja na wyższe stopnie.
Życie jest czasem na dokonania i awanse. Po śmierci można co najwyżej gnić. Trup już świata nie zmieni.
Co radny Gajda sądzi o pomyśle degradacji księcia Konrada mazowieckiego do rangi zwykłego chłopa za sprowadzenie Krzyżaków do Polski? Przecież to całkiem analogiczna sytuacja do pisowskiej ustawy!

Cytuję:
Tzw. ustawa degradacyjna zakłada odebranie stopni wojskowych tym, którzy "sprzeniewierzyli się polskiej racji stanu".

Ryszardowi Kuklińskiemu też odbiorą?
Jak PiS bierze się za rozliczanie, to niech najpierw rozliczy PO - co im na przeszkodzie stoi? Pewnie to samo, co Wałęsie stało na drodze do rozliczenia komunistów.
Przecież całe to towarzystwo ma jeden rodowód - Okrągły Stół Kiszczaka.
Żenada.
Kolejny temat zastępczy i mydlenie oczu ciemniakom, którzy marzą wyłącznie o tym, żeby sobie żreć i żyć dalej. Kraj rurkowców.

103

mark611 mark611ranga15.03.2018 16:57

Myślę że dobra decyzja Jaruzelski wystąpił przeciw własnemu narodowi w 1970 zginęli Polacy jak i w 1981 też polała się Polska krew . Jakieś symboliczne moralne zadość uczynienie rodzinom tym co zginęli

911

W-sulej ~W-sulej (Gość)15.03.2018 20:49

Ciekaw jestem co by było jakby Gen Jaruzelski nie wprowadził Stanu Wojennego. Czy obecnie była by Polska jaka jest czy zupełnie inna. Niech ci co tak gardłują za degradacją niech się zastanowią czy w ogóle byli by wśród żywych albo by się urodzili. Moim zdaniem najbardziej popierają tą ustawę ci którzy żałują , że Gen Jaruzelski nie dopuścił do rozlewu krwi.

86

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga15.03.2018 16:34

Wypowiedź i argumenty p. Ostrowskiego są tak słabe intelektualnie, że szkoda ich komentować.
Taki młody człowiek a wypowiada się jak gomułkowski aparatczyk.

1013

lutek ~lutek (Gość)15.03.2018 21:44

a czy tow.Ostrowski służył w wojsku,pod szer.Jaruzelskim, czy tatus załatwił,przejscie do rezerwy?

45

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga15.03.2018 18:34

Trzy komentarze żaden się nie ukazał ??

Komentarz był edytowany przez autora: 15.03.2018 19:01

53

Utus ~Utus (Gość)16.03.2018 08:25

czy moje młode lata się nie liczą,łatwo krytykować Ja byłem szczęśliwy...

50

gość ~gość (Gość)16.03.2018 08:46

A tak wogule co pan Ostrowski dla naszego miasta zrobił potrafi bzdury opowiadać

53

Prawdziwy Polak ~Prawdziwy Polak (Gość)16.03.2018 10:02

Najbardziej śmieszą mnie ci co ich komentarze się nie ukazują, czyli przeważnie tych zaczadzonych głęboko religijną Macierewiczową, żalą się cenzura wciąż żyje, a ja pytam czy te przypadki nie pomyliły porta-lików, klik i już jesteście "w sieci" , Trwam itd, tam cenzury nie ma hahaha tak jak w tvppis,(propagandowe paski grozy) trzeba brać coś na pięty najwyższa pora.

34

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga16.03.2018 06:29

Pojawiające się głosy chwalące wprowadzenie stanu wojennego świadczą o tym, że wiedza historyczna i świadomość narodowa jest tragiczne mała. Już Gomułka miał więcej odwagi i sprzeciwiał się sowietom od wiernego sługusa w mundurze wykonującego wszytko czego zażąda Moskwa - wysłać całą polska armię na samobójczą śmieć podczas ataku na NATO, proszę bardzo, zamienić Polskę w atomowy cmentarz, proszę bardzo. I temu właśnie przeciwstawił się i nie mógł na to zgodzić płk Kukliński chociaż złamał przysięgę wojskową. Ale dzięki temu być może uratował swoją ojczyznę, być może.

65

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat