metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
bla bla bla ~bla bla bla (Gość)15.07.2013 09:04

Wszystko bardzo fajnie taki sentymentalny powrót do PRL'u.
Jednak jedna rzecz mnie zastanawia w tym całym projekcie.
Nurtuje mnie taka rzecz, skoro Nasz kraj się wyludnia w szybkim tempie, dodatkowo brak nowych małych Polaków to czy takie budynki w dłuższej perspektywie są potrzebne ? Nie żebym negował ale tak realistycznie stawiając pytanie to raczej młodzież nie będzie z tego korzystać w dużym obłożeniu prędzej staną się one pomnikami dla danego burmistrza, sołtysa na lata lub na kolejną kadencję.
Jak ktoś ma inne spojrzenie na tę sprawę niech rzuci swoje światło.

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)15.07.2013 09:11

wszedzie robiom a jak zwygle miejscowosc wygoda ominieta

00

CockS CockSranga15.07.2013 10:47

"bla-bla-bla" napisał(a):
Nasz kraj się wyludnia w szybkim tempie, dodatkowo brak nowych małych Polaków to czy takie budynki w dłuższej perspektywie są potrzebne ?

Oczywiście że są, teraz służą jako domy ludowe dla kół gospodyń wiejskich, ale z czasem mogą z nich być świetlice dla dzieci i młodzieży gdzie aktywnie będą spędzać czas, oczywiście w teorii

00

Budowlaniec ~Budowlaniec (Gość)15.07.2013 10:52

Dom ludowy czy dom PSL? Jeszcze zielonej kończynki brakuje na fasadzie!

00

sss ~sss (Gość)15.07.2013 12:38

każdy znajdzie w wiadomości rzeczy pozytywne i negatywne! Potrzebna są takie miejsca na wsiach bo to sprawia ze wieś żyje. Nie ma co patrzeć czy buduje te domy wójt z Psl, Po czy Pis bo zawsze będzie ktoś komu się władza nie podoba :)

00

miessszzzkaniec ~miessszzzkaniec (Gość)15.07.2013 22:20

Dobrze że Pan Roman zaznaczył, że prawie w każdym sołectwie zostały wyremontowane, tylko zapomniał dodać, ze w tych sołectwach, w których miał wyborców. wstyd Panie Wójcie!!! Czym się tu chwalić ???

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)15.07.2013 23:42

"Budowlaniec" napisał(a):
Jeszcze zielonej kończynki brakuje na fasadzie!

Wyrwij żabie którąś i przymocuj do fasady... :) Bo kosmici podobno wcale zieloni nie są, więc żaba chyba najlepsza... :)

00

tutaj tutajranga16.07.2013 00:10

A ja jestem za. Choćby się to miało kojarzyć z PRL. Mało mnie to obchodzi, podobnie, jak mało to obchodzi ludzi tam bywających.
Dla części obywateli są bracia Coen, dla innych Wajda, dla jeszcze innych Łepkowska. Tak jest świat urządzony. I chwalić Pana za to.
Miałabym się śmiać, że gospodynie, Gospodynie, szukają wytchnienia w takich miejscach? Sama chętnie bym się do Nich przyłączyła, gdyby było to to bliżej..
Nie do nich należy rozliczanie, kto ile na tym skręcił.
Moim zdaniem, nie żaden sentymentalny powrót do PRL-u, tylko wykorzystanie niepotrzebnie w czambuł potępionych wzorców.

10

wolus ~wolus (Gość)16.07.2013 07:28

w naszej gminie zamyka się szkoły,likwiduje biblioteki, ale za to w każdej wsi dom ludowy, brawo p. wójcie, naukę będziemy jeść ważąchwią, jak łatwo wydawać nie swoje i realizować za nie swoje, swoje marne marzenia

00

dow ludowy ~dow ludowy (Gość)24.01.2018 09:39

Kto to później utrzyma? Te domy może kilka razy w roku sa użytkowane. A przez resztę stoją puste. Obecnie wszelkie imprezy: komunie, chrzciny... ludzie urządzają w restauracjach...
Trochę bezsens w każdym sołectwie....

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat