Pewnie co tam dzieci.Liczy się kasa. Byle starczyło dla polityków.Nie mam nic do rodzinnych domów opieki ale co stanie sie z dziecmi jeżeli tym domom też nie będzie sie opłacać utrzymywać takowe?Liberałom a za nimi samorządowcom rozum odebrało.
Chciałbym mieć na jedno dziecko 4600 zł na miesiąc przy zarobku na rękę 2500 zł. POlskie państwo absurdów i idiotyzmów. Socjalizm w rozkwicie.
4600 zł/m-c utrzymanie jednego dziecka?
Pozostawiam bez komentarza...
W bezpośrednim sąsiedztwie placówki ma powstać węzeł drogi S12. Więc wartość działki i budynku znacznie wzrosną. To daje do myślenia.
A czy ktoś pamięta w jakim stylu budowano ten dom dziecka? Bałagan i marnotrawstwo na każdym kroku.
Dom niby w Sulejowie, ale drogą to będzie prawie 3 km od miasta.
Nie było żadnej infrastruktury, trzeba było wybudować kawał nowej drogi. A budynek dość duży i teren wokół także.
Komu to było potrzebne? Chyba tylko jakimś geszefciarzom. To powinni skontrolować! I to dokładnie.
Jak budowano tak budowano.Teraz się zamyka.Bo co tam czyjeś dzieci.To,że potem zasiedlą Wronią nie ważne.(luzik!)..I to się nadaje do prasy.
4600 ja pierdziu. Ja na utrzymanie trzy osbowej rodziny + mieszkanie i opłaty + samochód mam 3000 zł skromnie bo skromie ale jeszcze coś tam sobie schowam do skarpety. A tu na jedno dziecko które w pokoju jest z lokatorem wydają tyle kasy. Rozumiem że to ta cała biurokracja Pan dyrektor, sprzątaczka i reszta zabiera 4100 a dzieciak dostaje z tego 500 zł .
4600 na miesiąc he 4600 to ja przez noc puszczam bez mrugnięcia w tym Las Vegas na kółkach przy rondzie Sulejowskim
powiedzcie, jak taka instytucja może być rentowna? oczywiście nie jest to dla mnie argument przemawiający za cięciem kosztów, a już na pewno nie za przyszłą likwidacją.
w każdym zdrowym kraju są instytucje nierentowne, tylko u nas tnie się koszty na tych co są bezsilni.
Radny Brylski były dyrektor tego ośrodka powinien interweniować u posła Ostrowskiego. Ciekawe co zdziała SLD mocno przejmująca się biednymi, a jej funkcjonariusze jeżdżą samochodami...ho! ho! ho! budują pałace...ho! ho! ho! i funkcjonariuszki ubrane w futra...ho! ho! ho! itd.itp.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!