metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)30.07.2021 20:59

Nikt nikogo nie zmusza do pracy, jak nie chce się pracować w niedziele to należy poszukać sobie innej pracy, a nie ?uszczęśliwiać? innych zakazami, nikt nikogo do pracy nie zmusza to nie są czasy niewolnictwa wiec już nie mogę słuchać tych jęków związków zawodowych o konieczności wolnych niedziel w handlu. Pielęgniarka, ratownik medyczny, lekarz, farmaceuta, pracownik stacji, kelnerka itp mogą/muszą pracować na noce, w święta, niedziele, wyrabiać jakieś chore ilości nadgodzin, a pracownicy handlu nie mogą, bo niedziela to dzień dla rodziny, przecież to jest nielogiczne, w takim razie niech w niedziele jak handlowiec jest za zamknięciem handlu nie korzysta ze służby zdrowia, aptek, kawiarni, stacji benzynowej itd tylko siedzi na tyłku i świętuje wolne.

41

halo 5 ~halo 5 (Gość)30.07.2021 13:41

Skoro są ludzie, którym pasuje robić zakupy w niedziele i są sklepy, co takie usługi chcą świadczyć, to w czym problem? Narracja pisu i solidarności, że niedziela jest dla rodziny, jest jedynie jawną hipokryzją i dyskryminacją. Spójrzmy na setki innych branż, gdzie pracuje się bez względu na dzień tygodnia... Czy ja chcę spędzić niedzielę z rodziną, z kochanką czy w muzeum, to nie pisu/solidarności/kościoła sprawa.
Poza tym jak widać po stadionie w niedziele, ludzie chyba wolą inaczej...

91

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat