Skoro są ludzie, którym pasuje robić zakupy w niedziele i są sklepy, co takie usługi chcą świadczyć, to w czym problem? Narracja pisu i solidarności, że niedziela jest dla rodziny, jest jedynie jawną hipokryzją i dyskryminacją. Spójrzmy na setki innych branż, gdzie pracuje się bez względu na dzień tygodnia... Czy ja chcę spędzić niedzielę z rodziną, z kochanką czy w muzeum, to nie pisu/solidarności/kościoła sprawa.
Poza tym jak widać po stadionie w niedziele, ludzie chyba wolą inaczej...
Nikt nikogo nie zmusza do pracy, jak nie chce się pracować w niedziele to należy poszukać sobie innej pracy, a nie ?uszczęśliwiać? innych zakazami, nikt nikogo do pracy nie zmusza to nie są czasy niewolnictwa wiec już nie mogę słuchać tych jęków związków zawodowych o konieczności wolnych niedziel w handlu. Pielęgniarka, ratownik medyczny, lekarz, farmaceuta, pracownik stacji, kelnerka itp mogą/muszą pracować na noce, w święta, niedziele, wyrabiać jakieś chore ilości nadgodzin, a pracownicy handlu nie mogą, bo niedziela to dzień dla rodziny, przecież to jest nielogiczne, w takim razie niech w niedziele jak handlowiec jest za zamknięciem handlu nie korzysta ze służby zdrowia, aptek, kawiarni, stacji benzynowej itd tylko siedzi na tyłku i świętuje wolne.
Wystarczyłby prostszy manewr. Wystarczy dodać zakaz handlu alkoholem w placówkach pocztowych. Wówczas wszystkie sklepopoczty same by zrezygnowały z handlu niedzielnego. Rząd miałby wtedy o tyle ciekawsza sytuację, że sklepy same by zrezygnowały, a nie że pod wpływem przymusu.
Przecież chcieli wcześniej wolności gospodarczej a teraz sami ograniczają te wolności do tego tłumaczą tym ,że pracownicy mają wolne niedziele otóż jest to kłamstwo. Gdy handel był w niedziele to pracownik w tygodniu miał wolne a teraz jest tak ,że do marketu pracownicy muszą przychodzić o 24 w niedziele po to by przygotować do otwarcia na rano wiec z czym ci pracownicy maja lepiej. Rząd zajmuje się tym co nie trzeba robi wszystko by tylko szkodzić każdemu i robi to pod dyktando kleru
Mam nadzieję, że jak za dwa lata dojna zmiana odejdzie w niebyt, to jak najszybciej zlikwidowany zostanie ten idiotyczny zakaz.
Ja osobiście najlepiej wypoczywam w dniach roboczych, kiedy większość pracuje . Mam wtedy prawdziwe poczucie komfortu. Myślę, że takich ludzi jest wielu. Wystarczyłoby lepiej im zapłacić, ale przecież nie o to chodzi.
Jak przeważające muszą być usługi pocztowe, to i Poczta pewnie będzie musiała być zamknięta bo tam przecież sprzedają gazety, książki, rajtki, poradniki jak dobrze ugotować zupę itd.
Jeśli sklep jest czynny w niedzielę bo jest pocztą, to dlaczego akurat w tym dniu jest zamknięta Poczta??
Poseł Śniadek to wielki umysł porównywalny z intelektem posła Suskiego i wielu im podobnych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!