To są dni dyrektorskie. Dlaczego przerywać taką przerwę w pracy? Hahahaaaaa.Policzcie sobie nauczyciele ile przepracowaliście godzin w tym roku, to są jaja.
Mam koleżankę która pracuje w szkole i udziela w domu korepetycji. Codziennie po pięć albo sześć godzin. Boli mnie to że nie odprowadza do skarbu Państwa nawet złotówki podatku. A 500+ pobiera bo przecież się należy. Tylko szkoda że mało kto pomyśli skąd na to wszystko Państwo ma wziąć?
likwidacja karty , żadnych przywilejów , zwolnić strajkujących ,tylko głęboka reforma oczyści środowisko
jest wiele osób, które pracują nawet 1 i 3 maja!! Za to totalna większość społeczeństwa będzie pracować 29, 30 kwietnia i 2 maja a nauczyciele w szkołach mają już wolne od dzisiaj do 5 maja! Żenada.
Nie przepadam za nauczycielami jako grupą zawodową,ale sposób w jaki pis się wypowiada i zachowuje jest obrzydliwy.Brak szacunku i pogarda dla ludzi, myślących zwłaszcza.Wiadomo im przecież ,że mądry i szanujący prawo ich nie poprze,więc najlepiej szydzić.Bo ciemny lud łatwo nastawić przeciwko lepszym od nich.
Te Suv-y JacusiuPlacusiu to raczej rodziców są. Z pensji nauczycielskiej to nie da rady, nawet jakby kto miał szczęście i mógł dorobić udzielając korepetycji. Myślę, że szanowny Pan ma małe pojęcie o pracy nauczyciela.
Od systemu oświatowego jest ministerstwo i sejm czyli posłowie. To nie nauczyciele wprowadzają sobie systemy, ustawy, rozporządzenia czy podstawy programowe, a rząd. Rząd swoją nieudolność obarczył winą nauczycieli. PIS tak reformował, że teraz przy kwadratowym stole znowu będzie reformował to co już zreformował. Cyrk po prostu.
Ale dali czadu. Natyrali się biedni.
A pani na infolinii - 8h non stop rozmawia.
Pan przy maszynie - 8h non stop stoi.
I mógłbym tak długo.
A tu Pan/Pani nauczyciel/-ka 18h na tydzień pod tablicą. 3,6h na dzień.
Jak będę dziadkiem opowiem wnukom przy kominku o heroicznej walce nauczycieli o swój byt podczas wielkich strajków kwietniowych, gdzie wielu z nich musiało iść na zwolnienie lekarskie, wielu było wstyd, że to zrobili, wielu nie stać było na strajkowanie. Ale dali się uwieść panu z ZNP. Gratulacje. Nauczyciele - z prakseologii PAŁA! Ale jak patrzę na parking pod szkołą mojego dziecka to widzę tam same SUV-y. Niektóre to nawet 4x4. I bardzo dobrze. Ale nie mówcie, że macie aż tak biednie Państwo nauczyciele.
Żadna podwyżka nic tu nie pomoże, nawet 2 tys. Nie będą lepiej pracować i koniec. 50 % do zwolnienia
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!