metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~PT ~~PT (Gość)11.03.2020 09:24

Czym bardziej segreguję, tym więcej płacę. Może lepiej nie segregować? Gdzie tu logika?

100

halo 5 ~halo 5 (Gość)11.03.2020 09:26

ciekaw jestem co uzasadnia podwyżkę z 11 na 20 zł? Jakie to koszty firm wzrosły tak drastycznie w przeciągu roku.
Poproszę o ekonomiczną wykładnię. Czy teraz firmy śmieciowe wychodzą na prostą bo wcześniej przez te paręnaście lat był to biznes nieopłacalny? Pachnie oszustwem!

150

hal ~hal (Gość)11.03.2020 09:29

żałosne argumenty, porównywać Wawę do Piotrkowa to jak w myślach mówić "ludzie to bezmózgi, kupią to, ja jestem mundry wykształciuch el cwaniako, nie oni", jak żyję odkąd płacę sam podatki nie pamiętam by cokolwiek kiedykolwiek w tym mieście poszło w dół, przyszłość to jeden wielki syf jak będą nas obrzucać ciągle to podwyżkami i nowymi podatkami, dlstego własnie niechce mieć dzieci, 500+ mnie nie kupi, a ja niechce im dawać nowego niewolnika do ich systemu jak z 1984

110

mieszkaniec Piotrkowa pyta ~mieszkaniec Piotrkowa pyta (Gość)11.03.2020 07:16

Może Pan Jarosław Bąkowicz powie nam jaka obowiązuje stawka w gminie Kamieńsk gdzie jest radnym? Za jaką stawką w tejże gminie głosował?
Może Pan Jarosław Bąkowicz powie nam jaki jest koszt utrzymywania urzędników, którzy są odpowiedzialni za "obsługę" ustawy śmieciowej? Ile to jest osób/etatów, jaki jest roczny koszt ich wynagrodzenia (wraz z narzutami pracodawcy), jaki jest koszt zakupu i serwisu oprogramowania do ewidencjonowania opłat za śmieci, jaki jest koszt zakupu na ten cel samochodu i jego roczne utrzymanie (w tym koszty paliwa i kierowcy)? O tych kosztach jakoś Panu Jarosławowi Bąkiewiczowi zapomniało się powiedzieć?

250

gość ~gość (Gość)11.03.2020 10:10

Ja nie płacę i nie będę płacił.Nikt mi nie udowodni że wyrzucam śmieci.Kiedyś było dobrze i tanio.

63

Mmieszkaniec ~Mmieszkaniec (Gość)11.03.2020 10:21

Panie Bąkowicz - mieszkam na odciętym odcinku ul Słowackiego (za trasą) tam śmieci odbierają dwie firmy,jedną stronę odbiera Remondis a drugą Juko . Czy nie jest to totalnym absurdem że w jedno i to samo miejsce wysyła się dwa pojazdy i dwa zespoły ludzi którzy biorą za tą samą robotę podwójne pieniądze . Gdzie tu oszczędności . Czasy Barei wracają!!!

101

karwaTwa  ~karwaTwa (Gość)11.03.2020 15:52

przesada z takimi zarobkami w naszym miescie jesli chca segregować niech dawaja worki foliowe co dodatkowo maja kupować worki smiech na sali

10

ja moher ~ja moher (Gość)11.03.2020 16:21

Mediateka zadłużyła Miasto .......... opłaty za śmieci to spłata zadłużenia ......... i ta nieudolność Magistratu ............

52

gość ~gość (Gość)11.03.2020 16:56

Bo to jest tak że zostaną na rynku 1 lub dwie firmy i będą dyktować warunki czytaj podwyższać ceny

70

gość ~gość (Gość)11.03.2020 17:58

..Bo to dochodowy biznes!!!
My segregujemy śmieci, a firmy wywozowe ładują do jednego samochodu i na wysypisko, które jest ubezpieczone i podpalane.... :)

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat