Cały czas wojna,Sokalski chce odwrócić uwagę od swojej sprawy w prokuraturze i atakuje Chojniaka.Kończ waść,wstydu oszczędż!
i tak was prezydent wyhuśtał,bo 3,5 roku brał full kasy.
Dla mnie przed wyborami to możecie nawet zrobić z prezydenta świętego i tak wam już nic nie pomoże.
To są typowe zagrania przedwyborcze.
Czyżby przyszła koalicja po-sld?
I bardzo dobrze ta funkcja to zaszczyt nie maszynka do pieniędzy dla nierobów!
jestem za ale chcę aby dotyczyło to każdego prezydenta - i raczej taka premia nie powinna być wyższa niż 4%
Pan Chojniak to powinien jeszcze dokładać do interesu za swą nieudolność, a nie brać pieniędzy z budżetu miasta!!!
Pytanie, temat artykuły równie dobrze mógłby brzmieć tak, oto:
"Dlaczego prezydent powinien zarabiać 3 tys. więcej ?"
A ile zarabiał były szef MOK-u(obecnie podejrzany,sprawa w prokuratrze)?
Prezydent powinien zawsze zarabiać wprost proporcjonalnie do kwalifikacji. Jeśli nauczyciel wyciąga 3000 brutto to nauczyciel prezydent również powinien taką kwotę otrzymywać plus ewentualny dodatek funkcyjny. Jak nam się trafi wreszcie prawdziwy manager to wtedy za kompetencje jak dla managera 15-25k plus funkcyjny. STOP dla postawy "należy mi się bo mnie wybrali".
Zarobki prezydenta miasta powinny być uzależnione od średnich dochodów mieszkańców. Miasto otrzymuje od urzędu skarbowego część podatku PIT płaconego przez mieszkańców. Ten odpis należy podzielić przez liczbę mieszkańców i pomnożyć przez jakiś stały współczynnik. Łączne (jako gmina i jako powiat)dochody miasta z PIT to ok 56 mln zł czyli ok 720 na mieszkańca. Jeżeli uważamy, że w obecnym stanie zamożności piotrkowian prezydent powinien zarabiać ok 11000 brutto to współczynnik powinien wynosić 15.
To by dawało proste sprzężenie zwrotne: jak mieszkańcom powodzi się lepiej to i prezydent ma więcej ale d drugą stronę również.
Jak podawała prasa były dyrektor wcale nie występuje jako podejrzany ale jako świadek a jego pensja to podobne niecałe 3 tysiące (informacje z prasy)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!