U nas jest już tak drogo, że kończą się przygraniczne wycieczki Niemców po paliwo i jedzenie do Polski. Ja zresztą też kupuję bardzo dużo rzeczy w sklepach spożywczych w Niemczech i przywożę do domu. Nawet niektóre polskie produkty są tam tańsze niż u nas, a zarobek zwykłego Niemca to 9000 do 15000 zł (przeliczając euro na zł ) Paliwo w Niemczech już w cenie tam gdzie leję w cenie paliwa w Polsce przy granicy, a najprawdopodobniej po nowym roku w Polsce paliwo będzie droższe niż w Niemczech jak dojdzie 23 % WAT. Dodam, że na paliwie niemieckim robi się więcej kilometrów niż na tym naszym.
Cena preferebcyjna ekogroszku 2000, dowóz za tonę 40zł i za workowanie 200zł. Cena na innym składzie bez preferencyjnych warunków za ekogroszek karlik 2269. Dziekuję pisie za te 29żl.
Wy się nie buntujecie, że węgiel 1500 za tonę, a spółki skarbu państwa do swoich /tak swoich, bo my nic z tego nie mamy/ elektrowni po 300 zł, co jest z nami Polakami nie tak, że godzicie się na wszystko.
No cóż. Węgiel dostępny ,ale tak nie do końca. PiS... załatwił. A po nowym roku PiS nam "załatwi' dodatkowo. Paliwo zbliży się do 10-chy /diesel / czy parę groszy braknie? Ale będzie "dostępne". Czy pan poseł ten ze zdjęcia też tak chętnie pokaże się przed dystrybutorem paliw?
Propaganda w najczystszej postaci niczym za czasów głębokiego PRL i PKF. Z czego tu się cieszyć? Z czego cieszy się władza? Że zawiodła na całej linii w kwestii zabezpieczenia materiałów strategicznych odpowiadających za bezpieczeństwo energetyczne Państwa I obywateli? Brak słów.
Może napiszcie jak wygląda sprawa zakupu tego "taniego węgla" w Moszczenicy, bo zanosi się na skandal. Na dziś (22.12.2022) nie zrealizowali nawet 10 procent zamówień. Natomiast "szczęśliwcy", którzy już ten węgiel dostali musieli płacić np. 100 złotych za transport tego węgla ze składu do miejsc oddalonych o np. kilkadziesiąt metrów.
Wystarczy zadzwonić i zapytać do UG - pani się śmieje i mówi, że węgla nie ma bo kopalnia nie wyrabia z wydobyciem, a jeśli ktoś złożył zamówienie po koniec listopada, to może dostanie ten węgiel w grudniu 2023 roku.
Gdyby mnie ktoś 7 lat temu spytał, czego może zabraknąć w Polsce pod koniec rządów PiS, to wymieniałbym chyba wszystko, ale na pewno nie węgiel. Przecież tego się teoretycznie nie dało spie...... A oni spie.......
Gratulujemy posłom i burmistrzowi. Brakuje jeszcze przecinania wstęgi i księdza, który by poświęcił ten węgiel. Wspaniały sukces Panie burmistrzu, drogie przedszkole się nie udało to chociaż jest węgiel. Co prawda, gdyby nie polityka pis to ceny pewnie by spadły, ale wspaniałe decyzje pisu skutecznie blokują spadek cen węgla.
Myślałem, że poseł to jakaś odrobinę poważniejsza osoba ale znów się pomyliłem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!