metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tolek ~Tolek (Gość)27.06.2015 20:49

Też popieram, popieram, jeszcze raz popieram. Natychmiast zabronić występów zwierząt w cyrkach, natychmiast zabronić więzienia zwierząt w schroniskach i ogrodach zoologicznych, dla zgarniania niezłej kasy.

24

świnka Pigi ~świnka Pigi (Gość)28.06.2015 16:21

a zwierzęta hodowlane, trzoda chlewna, bydło, drób itp to można trzymać w brudzie i zjadać ??? uważam że zwierzęta są po to aby służyć ludziom , bo tak jest świat skonstruowany że jednostki silniejsze podporządkowują jednostki słabsze

22

żal ~żal (Gość)28.06.2015 16:15

żal mi was !!! ubolewacie nad zwierzątkami a jak wasze dzieci są tresowane w szkołach i przez Was samych to dobrze ? "stój prosto" " mów dziękuję" "ukłoń się Panu" " poukładaj ubrania" "powiedz wierszyk" "Janek gra w piłkę lepiej , musisz więcej ćwiczyc"

32

Ja ~Ja (Gość)28.06.2015 13:55

Bo to co te zwierzęta przechodzą to jest masakra

22

naDrapaku naDrapakuranga27.06.2015 15:48

Całym sercem popieram takie podejście, jakie reprezentuje pan Biedroń. I nie zgodzę się z opinią biura prasowego Piotrkowa, jakoby ocena tego, co dzieje się zwierzętom w cyrku, to prywatna sprawa każdego z mieszkańców. Zwierzęta w cyrku to średniowiecze i byłoby super, gdyby nasze miasto zaraz za Słupskiem wykazało się światłą postawą w tym temacie!

77

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)27.06.2015 23:05

Cytuję:
Dla kogo ten cyrk?

Jak patrzę na sejm, to zadaję sobie dokładnie identyczne pytanie. I też jest okrągły! ;)

Cytuję:
które są bite przez pracowników cyrku kijem

Odnośnie bicia w cyrku to mi się taki kawał przypomniał:
Podczas przedstawienia cyrkowego spiker zapowiedział nowy numer. Na arenę wyszedł wysoki przypakowany facet - pod jedną pachą niósł długą drewnianą ławę, pod drugą sporych rozmiarów krokodyla. Ustawił ławę na środku areny, na ławie ułożył krokodyla, po czym rozpiął rozporek i wyciągnął interes. Zwinął dłoń w pięść i jeb krokodyla w łeb! Krokodyl rozwarł paszczę na całą szerokość. Wtedy facet wetknął mu w paszczę interes i znowu jeb go pięścią w łeb. Paszcza się zamknęła, ale tuż przed sterczącym interesem, który nawet nie został draśnięty. I znów powtórka: jeb w łeb, paszcza się otwiera, facet podsuwa interes, jeb w łeb, paszcza się zamyka - a interes znów nie draśnięty!
- A może ktoś z państwa odważy się spróbować? - zwrócił się facet do publiczności. - Naprawdę nie ma się czego obawiać, to jak państwo widzieli, zupełnie bezpieczne...
Faceci na trybunach oczy pospuszczali, cisza jak makiem zasiał. Nagle gdzieś z ostatniego rzędu dobiega piskliwy głosik:
- Ja! Ja spróbuję!
Wszyscy patrzą z ciekawości, cóż za śmiałek się znalazł, a tu wychodzi na arenę drobna blondynka.
Facet patrzy zdziwiony, a blondynka podchodzi do niego i mówi:
- Ja mogę spróbować, tylko bardzo proszę, niech mnie pan tak mocno po głowie nie bije...

Komentarz był edytowany przez autora: 27.06.2015 23:07

23

assa ~assa (Gość)27.06.2015 12:19

Cyrk jest smieszny-nie dla zwierzat!Ja zawsze najbardziej ubolewalam jak slonie "dostawaly" paralizatorem.To widoczne bylo na nie jednym przedstawieniu! A poza tym uwazam,ze ceny biletow sa koszmarnie drogie i to jest dopiero cyrk!
Gdzie te czasy,ze cyrk przyjezdzal na kilka dni i bylo dziennie kilka przedstawien a pod namiotem pelno ludzi!!!

134

~PT ~~PT (Gość)27.06.2015 18:01

Całe te rządy to jeden wielki cyrk, a wy jak te zwierzęta batem jesteście smagani gąszczem nie ludzkich przepisów. To jest dopiero nie w porządku. Wasz bat to praca do 67 lat i oczekiwanie latami (w przeciwieństwie do tych zwierzat) na wizytę u specjalisty. Oj dziwni są ludzie.

21

NIE! Dla cyrku ze zwierzętami w roli głównej ~NIE! Dla cyrku ze zwierzętami w roli głównej (Gość)27.06.2015 14:15

A czy ktoś pytał zwierzęta cyrkowe o zdanie? Zwierzęta cierpią i mają dużo ran od zadawanych razów podczas tresury. Konie, psy, gołębie to rozumiem. Ale zmuszać do sztuczek cyrkowych lwy, tygrysy i inne groźne zwierzęta?

210

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat