metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dzooony dzooonyranga03.11.2015 14:48

Przecież wiadomo, że się zacznie świąteczny szał. Już są coca-cole z Mikołajem!

41

sklave sklaveranga03.11.2015 15:58

Komu kule....? Komu kule....? Komu Mikołaja z kilku gram... ołowiu? Proszę się nie pchać Mości! Państwo! Magnaterio! dla wszystkich starczy. Wierzę, że coraz bliżej jest dzień, w którym Polacy przestaną na każde propagandowe zawołanie trząść palmą tylko po to by złodzieje i zdrajcy zbierali kokosy.
A tych dwóch? To co? Przebierańcy? Wunderwaffe
Foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka

31

luzik luzikranga03.11.2015 17:06

Seks w tanim burdeliku (albo przy trasie) oraz namiętność wynikająca z wielkiej i pięknej miłości. Tak można porównać te wszystkie "świąteczne" głupoty z prawdziwymi świętami.
Kto chce, ten niech zażywa świąteczno-handlowych radości robionych przez pazernych głupoli na amerykańską modłę, oczywiście - przy użyciu chińskiego chłamu. Wesołych Świąt!

Komentarz był edytowany przez autora: 03.11.2015 17:16

43

klientka ~klientka (Gość)03.11.2015 17:15

wg mnie o wiele za wcześnie, a dlaczego? bo wtedy miesiąc świateczny nie ma takiego uroku, wystarczyłoby gdyby gadżety świateczne pojawiły się 1 grudnia

52

Lesina23 Lesina23ranga03.11.2015 17:24

Ja powiem tak jest popyt to i podaż musi być. Jakby ludzie nie kupowali to by nie było;) tyle w temacie. A jak ktoś chce to i tak kupi.

40

ep ~ep (Gość)04.11.2015 06:43

Tradycyjnie,jak co roku,że po 1 listopada będą na pólkach choinki i bombki.

10

Leito ~Leito (Gość)04.11.2015 08:40

A czy nie pomyślał nikt, że taki market rżnąc klienta na chińskich badziewiach świątecznych, jest zwolniony z podatków, w naszym szczęśliwym z powodu zbliżających się świąt kraju?

30

ja ~ja (Gość)04.11.2015 10:28

3 dni przed wszystkich świętych byłem w OBI. Cała świąteczna wystawa była już w pełnej krasie. Raziło mnie to. Wszystkich Świętych to czas refleksji, zadumy.... a tu było po oczach bombki i choinki...

11

tutaj tutajranga04.11.2015 20:44

Ares1 i luzik do raportu karnego, marsz!
Przywołuję obu, bo obu lubię i mocno szanuję. Koniec pyskówki, to zarządziłam ja, tutaj, a tutaj ma zawsze rację.
Jezus należy do całej ludzkości i każdego z osobna, więc każdy ma prawo obchodzić Jego urodziny, jak chce. Podobnie, jak swoje własne.
Jedni w Wigilię w powadze śpiewają kolędy, inni się po prostu cieszą. Pierwsi są zatroskani i uroczyści, bo wiedzą, jak to się skończy; drudzy po prostu po dziecinnemu się cieszą.
Proszę się nie licytować, która uroczystość więcej warta.

30

assa ~assa (Gość)04.11.2015 22:19

W ALDI w polowie pazdziernika byly juz kalendarze adwentowe i figurki mikolaja z czekolady.
BEZ SENSU.
Swieta nie maja w ogole uroku wlasnie przez to co sie dzieje w sklepach.Ale tylko marketach-nie widzialam by w malych sklepikach bylo juz swiatecznie!
Teraz swieta, to dni wolne od pracy-niestety ja tak je w wiekszosci przezywam.

12

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat