Przecież wiadomo, że się zacznie świąteczny szał. Już są coca-cole z Mikołajem!
Komu kule....? Komu kule....? Komu Mikołaja z kilku gram... ołowiu? Proszę się nie pchać Mości! Państwo! Magnaterio! dla wszystkich starczy. Wierzę, że coraz bliżej jest dzień, w którym Polacy przestaną na każde propagandowe zawołanie trząść palmą tylko po to by złodzieje i zdrajcy zbierali kokosy.
A tych dwóch? To co? Przebierańcy? Wunderwaffe
Foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Seks w tanim burdeliku (albo przy trasie) oraz namiętność wynikająca z wielkiej i pięknej miłości. Tak można porównać te wszystkie "świąteczne" głupoty z prawdziwymi świętami.
Kto chce, ten niech zażywa świąteczno-handlowych radości robionych przez pazernych głupoli na amerykańską modłę, oczywiście - przy użyciu chińskiego chłamu. Wesołych Świąt!
wg mnie o wiele za wcześnie, a dlaczego? bo wtedy miesiąc świateczny nie ma takiego uroku, wystarczyłoby gdyby gadżety świateczne pojawiły się 1 grudnia
Ja powiem tak jest popyt to i podaż musi być. Jakby ludzie nie kupowali to by nie było;) tyle w temacie. A jak ktoś chce to i tak kupi.
Tradycyjnie,jak co roku,że po 1 listopada będą na pólkach choinki i bombki.
A czy nie pomyślał nikt, że taki market rżnąc klienta na chińskich badziewiach świątecznych, jest zwolniony z podatków, w naszym szczęśliwym z powodu zbliżających się świąt kraju?
3 dni przed wszystkich świętych byłem w OBI. Cała świąteczna wystawa była już w pełnej krasie. Raziło mnie to. Wszystkich Świętych to czas refleksji, zadumy.... a tu było po oczach bombki i choinki...
Ares1 i luzik do raportu karnego, marsz!
Przywołuję obu, bo obu lubię i mocno szanuję. Koniec pyskówki, to zarządziłam ja, tutaj, a tutaj ma zawsze rację.
Jezus należy do całej ludzkości i każdego z osobna, więc każdy ma prawo obchodzić Jego urodziny, jak chce. Podobnie, jak swoje własne.
Jedni w Wigilię w powadze śpiewają kolędy, inni się po prostu cieszą. Pierwsi są zatroskani i uroczyści, bo wiedzą, jak to się skończy; drudzy po prostu po dziecinnemu się cieszą.
Proszę się nie licytować, która uroczystość więcej warta.
W ALDI w polowie pazdziernika byly juz kalendarze adwentowe i figurki mikolaja z czekolady.
BEZ SENSU.
Swieta nie maja w ogole uroku wlasnie przez to co sie dzieje w sklepach.Ale tylko marketach-nie widzialam by w malych sklepikach bylo juz swiatecznie!
Teraz swieta, to dni wolne od pracy-niestety ja tak je w wiekszosci przezywam.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!