metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dag ~dag (Gość)06.11.2013 08:49

Cytuję:
wzbudziły w nich bardzo pozytywne emocje i przekonały, że nauka języka niemieckiego może być bardzo przyjemna.

Uczyłem się niemieckiego z 10 lat... to nigdy nie było przyjemne, ale może miałem złe nauczycielki ;)

00

szeryf69 ~szeryf69 (Gość)06.11.2013 08:56

"dag" napisał(a):
Uczyłem się niemieckiego z 10 lat... to nigdy nie było przyjemne, ale może miałem złe nauczycielki ;)

Ja najpierw 4 lata w podstawówce - nawet sporo umiałem. Potem 4 lata w I lo jakko pierwszy język. Nauczycielka E.B. skutecznie sprawiła, że dziś nawet nie umiem się przedstawić po niemiecku.

00

Polka ~Polka (Gość)06.11.2013 09:57

Deutsch-Wagen? Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz!

00

grek ~grek (Gość)06.11.2013 10:20

po niemiecku to tylko: ja ja volkswagen:P

00

? ~? (Gość)06.11.2013 10:57

Kilka tygodni temu ten sam projekt odbył się w gimnazjum w Szydłowie, o czym nie bąknęliście ani słowa...

00

pomoncy ~pomoncy (Gość)06.11.2013 13:05

bo trzeba samemu zrobić zdjęcia i wysłać

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga06.11.2013 13:23

"" napisał(a):
Kilka tygodni temu ten sam projekt odbył się w gimnazjum w Szydłowie, o czym nie bąknęliście ani słowa...

Jak nie, jak tak: http://www.epiotrkow.pl/artykul/DeutschWagenTour-w-Gimnazjum-w-Szydlowie,16213

00

Słowak ~Słowak (Gość)06.11.2013 14:52

"po niemiecku to tylko: ja ja volkswagen:P" - i tyle samo potrafią nasze elity - razem z "ministrantkami" edukacji - Hall i Szumilas - ta pierwsza przepędziła niemiecki ze szkół (i dzięki temu teraz jestem uboższy o kilka stówek bo latorośl na korki trzeba posyłać), a druga nic po pierwszej nie naprawiła. nauczyciele niemieckiego - ci z podstawówek się musieli przekwalifikować! Zamiast być dobrym germanistą - jest np. miernym fizykiem. Jedyna nadzieja w samorządowcach, żeby niemiecki wrócił do piotrkowskich podstawówek - Hering czeka!

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)06.11.2013 16:45

Taka okazja do wypromowania się - płemieł mógłby wpaść i o perypetiach dziadka poopowiadać... :)

"szeryf69" napisał(a):
Ja najpierw 4 lata w podstawówce - nawet sporo umiałem. Potem 4 lata w I lo jakko pierwszy język. Nauczycielka E.B. skutecznie sprawiła, że dziś nawet nie umiem się przedstawić po niemiecku.

Niedobrze, niedobrze... Ja miałem tylko przez dwa lata (klasa 7 i 8), a przedstawić po niemiecku się umiem:
Ich bin Al Bundy.
Albo:
Mein Name ist Bundy. Al Bundy. :)
A tak poza tym to została mi w pamięci jedynie garść słówek... :))) Język to jedynie narzędzie. Jeśli z niego często nie korzystasz, to po prostu zapominasz. I nawet jak wcześniej długo się uczyłeś, to po pewnym czasie się okazuje, że cała nauka psu w dupę. Taka prawda...

00

ciekawy ~ciekawy (Gość)07.11.2013 09:12

Czy znaleziono już autora wulgarnego napisu na oknie w gabinecie dyrekcji?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat