Oj dawno nie byłeś chyba w kościele. Nijak ma się to do polskiej rzeczywistości.
Głowę daję, że Ci co najbardziej tu krzyczą - pójdą do księdza, załatwią chrzest, komunię, ślub czy pogrzeb.
I mimo wszystko zapłacą.
Te żale to chyba pod adres administracji osiedla.
„Decyzja o utworzeniu parafii była uzasadniona”
No jak nie, jak tak.
działka pod kosciół nalezała do miasta wiec rada nic tu nie miała do powiedzenia, zreszta nawet jak by byl prostest to magistrat i tak na glos obywateli ma tzw. "wyjebane"
Słowo na Niedzielę:
Panie Chojniak,
Wstyd, wielki wstyd musi Pana ogarniać!
Dlaczego to Kościół musi Nam Piotrkowianom budować świątynię?
Dlaczego Krzysztofie nie zrobiłeś tego Ty?
Samo danie terenu pod kościół to nic takiego!
Sam powinieneś kupić od miasta ten teren i sam wybudować tą katedrę!
Wstyd, że to ktoś inny nam buduje ten kościół.
- Bleki
Może i tak ale na pewno ( nie co łaska ale nie mniej jak!)
co łaska powyzej jakiegos progu niestety.......
Przesadzasz :))) trzeba się umieć targować przerabiałem chrzest , ślub , pogrzeb wiem że dasię :)))
Gdyby Pani raczyła chodzić do kościoła lub... wystarczyło wejść na stronę internetową. Wyraźnie było napisane, iż "wszyscy ci, których nie udało się zastać po kolędzie, a chcieliby się spotkać z kapłanem na wspólnej modlitwie, proszeni są o kontakt pod nr telefonu kancelarii parafialnej: 665 ............."
co za chore miasto. praktycznie co skrzyzowanie koscily buduja, masakra. nie mozna by bylo w tym miejscu zrobic placu zabaw dla dzieci, placu zieleni? ale po co lepiej kocioly budowac oby tak dalej a na kazdej ulicy bede po trzy staly!!!!!
Śmiech mnie ogarnia jak niektórzy piszą, że w miejsce parafii mógł powstać plac zabaw. Kto miałby go zbudować? Miasto? Internauci? Czemu nie krzyczycie jak spółdzielnie (choćby PSM) likwidują istniejące place a zamiast ogrodzić piaskownicę ją rozbierają? Początkowo też różnie myślałem o nowej parafii ale jest i w sumie dobrze, że jest. Piszecie ile to już kościołów w Piotrkowie... A po sąsiedzku - oddalone o 100 km Kielce (nieco ponad 200.000 mieszkańców) mają 26 kościołów parafialnych, nie liczę już nawet pozostałych a także innych wyznań. Skończcie to głupie gadanie, bo to się staje nudne i żałosne.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!