metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ares1 ~ares1 (Gość)15.03.2012 14:28

"BLEKI" napisał(a):
To jest kolejny krok do utworzenia biskupstwa piotrkowskiego.

Ciekawe jaka posadę dostanie w niej Św.Krzysztof???

10

Alojzy ~Alojzy (Gość)15.03.2012 14:34

Moim zdaniem kościoły za 10 lat będą puste. Młodych ludzi coraz mniej uczęszcza a starsi się wykruszają. Będzie to co w UK kościoły na dyskoteki przerabiają. Tylko że u nas kościół nie płaci podatków lokalnych od budynków. Kościół nie ma programu jest zakłamany. Kościół to zwykła Korporacja która pracuje z towarem który się nazywa wiara. Na szczęście niektórzy ludzie myślą samodzielnie i nie boja się straszenia hierarchów kościoła. Takie pytanie choćby czy jak jest w szkołach religia to młodzież jest bardziej religijna i moralna. Moim zdaniem raczej przeciwnie. Reasumując osobiście jestem Antyklerykiem nie zaś ateistą.

10

m. ~m. (Gość)15.03.2012 14:36

Najważniejsze, aby nie dać się nabrać na te pobekiwania. To jest kolejna sztuczka PR korporacji watykańskiej. Chyba nikt z rozumnych homo sapiensów, używających rozumu nie zaczadzonego kadzidłem ani nie skażonego mitologią ludów pustynnych, nie sądzi, że w firmie Kościół Rzymskokatoliski sp. z n.p. (z nieograniczoną pazernością) cokolwiek dzieje się przypadkowo i bez planu. Zgodnie z prawami Natury i fizyki, każdy pasożyt czujący zagrożenie ze strony swojego żywiciela, zaczyna przeciwdziałać. Broni się, nerwowo rozgląda się za nowym żywicielem, a sprytny, przebiegły i cyniczny pasożyt zaczyna odwracać uwagę swojego żywiciela, pokazując, że jest samym Dobrem, Miłością i wzorem cnót wszelakich. Wprawdzie były jakieś tam incydenty (ach, te przeklęte media! ach, ten szatański internet...), ale ogólnie jesteśmy wam potrzebni - mówią szamani swoimi ciotowatymi głosikami do swoich baranków i owieczek. Jesteśmy wam bardzo potrzebni, bo bez nas nie wejdziecie do "Królestwa Bożego". Bez waszych ofiar na tacę i nie tylko, nie zostaniecie zbawieni! I tak właśnie brednie sączone od prawie dwóch tysięcy lat, oprawione w nowe obłudne szaty, znowu są wtłaczane do głów ludzi. Niestety, ludzi coraz mądrzejszych i rozumniejszych, nie kupujących tych ksiańskich szmoncesów i bzdur. Nie dziwcie się więc, obywatele: to normalna reakcja pasożyta, darmozjadów coraz bardziej wystraszonych. To wszystko to są działania pozorowane, PR i psychomanipulacja, jaką uprawia każda religia.

00

GalAnonim ~GalAnonim (Gość)15.03.2012 14:39

[...]była uzasadniona[...]
Taaa, jasne.
Tam jest stosunkowo młode osiedle, więc ten, kto chciałby się pomodlić spokojnie doszedłby do "blaszaka"* albo "czerwonego"**. Choć, jako architektoniczna zapchajdziura budynek kościoła dobrze się tam wpisze - nie będzie aż tak bardzo wiało chłodem od rwącego potoku zwanego Strawą.
* - w zamierzchłych czasach.
** - teraz już chyba beżowego.

00

gonia29 ~gonia29 (Gość)15.03.2012 14:41

"Chcę dołączyć swój głos dezaprobaty do tworzenia w Piotrkowie kolejnego kościoła, gdy brakuje budynku dla Szkoł nr 10, w jedynym żłobku i w przedszkolach brakuje miejsc. Aż się prosi w tamtej lokalizacji zespół szkolno- przedszkolny i teren zieleni.

00

pis-OWCA ~pis-OWCA (Gość)15.03.2012 14:47

---czy kiedykolwiek jakakolwiek decyzja KLERU (nie mylic z kosciolem) byla nie uzasadniona--retoryczne pytanie!!!--Jezus wyzucil chandlarzy i kaplanow ze siwatyni i glosil ubustwo--ubustwo---ABSTRAKCJA DLA KLERU!!!!!

00

ares1 ~ares1 (Gość)15.03.2012 14:49

"pisOWCA" napisał(a):
ABSTRAKCJA DLA KLERU!!!!!

Nie ślubowali ubóstwa :)))

00

kasjerka z PKP ~kasjerka z PKP (Gość)15.03.2012 14:53

Tak, jest uzasadniona. Ekonomicznie.
Zysk, zysk. Kasa, misiu, kasa.

00

Tartu Tarturanga15.03.2012 15:07

"pisOWCA" napisał(a):
chandlarzy

tz. ???

00

ktoś ~ktoś (Gość)15.03.2012 16:09

Pewnego razu Bóg chciał zobaczyć, jak żyją ludzie na Ziemi. Kazał więc sprowadzić specjalny telewizor, włączył go i widzi... poród. Kobieta krzyczy, męczy się okropnie, więc Stwórca pyta:
- Co tam się dzieje? Dlaczego ta kobieta tak cierpi?
- Ależ Panie - mówi archanioł Gabriel - czy nie rzekłeś: "I będziesz rodziła w bólu"?
- Tak? Ale ja tak... żartowałem tylko - mówi Bóg i przełącza kanał. A tam górnicy. Zaharowani, spoceni, walą kilofami. Bóg znów pyta:
- A dlaczego oni tak się męczą?
- Ależ powiedziałeś Panie: "I w trudzie będziesz pracował...".
- No tak, tak, ale ja tylko żartowałem sobie... - mruczy Bóg.
Zmienia program i widzi piękny kościół, przed nim luksusowe samochody i gromadę pięknie ubranych biskupów z dużymi brzuchami. Pan uśmiechnął się i powiedział:
- No, to mi się podoba. Kto to jest?
- A to są właśnie ci, którzy wiedzą, że żartowałeś.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat