Mieszkam w podobnie "mniej ważnym" miejscu. Ty masz jeszcze o tyle więcej szczęścia, że mieszkańcy Twojej okolicy chcą coś poprawić, zmienić. Bo moi sąsiedzi niestety zatrzymali się w XIV wieku.
Cóż, za rok Ty działaj. Podpisać wniosek chyba potrafią???
Próbowałam, to typ ludzi troglodytów, "nie bo nie". A z pisaniem też niektórzy mieliby problemy ;)
Kiedy powstał pomysł tego projektu, to pozwoliłem sobie napisać, że zaraz pojawią się kłótnie o to, co jest "bardziej potrzebne" i przekonywanie, że "moja racja jest mojsza, niż twojsza". Już po poniższych wpisach widzę, że moje przewidywania były trafne.
nie chce mi się z Tobą konfabulować,niech Wam robią ten chodnik i ścieżkę,mi to zwisa jak kilo kitu,ale jest wiele ważniejszych potrzeb,jak chociażby Sienkiewicza przy Sezamie.
Kłótnie o remont chodnika itp.?
Głupi jesteś maluczki narodzie miejski.
Chodnika powinien być utrzymany, remontowany i budowany z kwot rabunkowych jakie państwo opryszków zmieszanych w jednym kuble gęstej maści wprowadziło za odbiór śmieci.
Nagle teraz wszyscy, jak na wyścigi, zgłaszają różne pomysły do tak zwanych "budżetów obywatelskich". To, tamto, siamto i owamto. Cała ta akcja, którą uważam za jedną wielką ściemę, idzie równolegle z tą całą samorządową histerią wyborczą. Nakręcaną celowo. To, co poszczególne środowiska teraz hurmem zgłaszają, powinno przecież być sukcesywnie przekazywane do realizacji radnym z danych okręgów w trakcie czteroletniej pracy samorządu, jako zwykłe zadanie inwestycyjne w ramach "normalnych budżetów". Mieszkańcy powinni mieć wpływ na to, co za ich pieniądze się robi w mieście, a ta hucpa jest tylko fasadą decyzyjną, na co wydać jakiś tam ułameczek rocznego budżetu miasta. Złuda, że wyborca ma wpływ na coś. A sama nazwa jest tyleż niefortunna, co mamiąca, bo czyż nie każdy budżet jest... obywatelski?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!