Naprawdę świetny tekst i święta prawda!
Prośba wielka - zadzwoń do tych naszych biurokratów i im o tym wszystkim powiedz!
Trzeba ich jakoś ruszyć, bo siedza w zaciszach swoich gabinatów i mają wszystko w...
Jak już podajesz numery telefonów, to podawaj prawidłowe.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Numery_telefoniczne_w_Polsce
Dziękuję serdecznie za tak wiele wnoszącą do dyskusji informację, podpartą linkiem do wiarygodnej strony;-) .
Jak już się chcesz przyczepić do kogoś, to przepraszam, ale powiem Ci, że ja numery podałem na podstawie źródła (takie podaje na swojej stronie ta instytucja).
Więc może zadzwoń do nich i im o tym powiedz, przekaż im wskazany przez Ciebie link, uzasadnij odpowiednio itd, bo wygląda to tak, że organizacja, do której podałem "nieprawidłowe" numery bałagan ma również na swojej stronie - to też mówi wiele o tym jak działa ta instytucja;-)
Pozdrawiam
Ale co masz na myśli?
Osoba, która z całą pewnością potrafi odpowiedzieć na pytanie, kiedy most zostanie uruchomiony, to:
"Wojewódzki Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Łodzi
tel. 0-42 637 47 33
fax 0-42 639 98 79
e-mail winb@lodz.uw.gov.pl"
Telefony i adresy skopiowałem ze strony http://bip.lodz.winb.gov.pl/
Oczywiście, jak nas przekonał - podpierając się informacją z "wiki" Piotrkowianin - należy pominąć cyfrę "0".
Bardzo proszę wszystkich czytelników o sprawdzenie, czy podane numery telefonów oraz mail działają.
Oczywiście, oczywiście... proszę też o sprawdzenie numerów podanych przeze mnie wcześniej w poprzednich wpisach i podziękowanie za wytężoną walkę, pracę na posterunku w służbie nam kierowcom.
Szkoda, że nie dołożyłeś należytej staranności i nie podałeś działających numerów telefonicznych. W wikipedii jest link do Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 czerwca 2011 r. w sprawie planu numeracji dla publicznych sieci telefonicznych (Dz.U. 2011 nr 131 poz. 765): http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU20111310765+2011%2409%2428&type=2 , pod którym możesz przeczytać, że żadnego zera na początku połączeń krajowych już się nie wybiera.
Zgoda.
Tylko rodzi się pytanie w takim razie, czy NALEŻYTEJ STARANNOŚCI dołożyła GDDKiA oraz Pan Inspektor Wojewódzki publikując na swoich stronach takie numery(???)
Kto nie dołożył w takim razie w większym stopniu należytej staranności? Ja czy te instytucje?
Tak , w ogóle to czy GDDKiA dokłada należytej staranności w jakiejkolwiek sprawie (oprócz dbałości o własne portfele niektórych tam urzędujących osób???)
Piotrkowianin, zamiast mnie przekonywać może lepiej byłoby, gdybyś przekonał GDDKiA o tej należytej staranności i poinformowałbyś o cytowanym Rozporządzeniu?
Kochani, nie podniecajcie się.
Most wprawdzie wybudowany, ale nikt go nie odbierze wcześniej niż to było planowane. Powód jest tylko jeden: KASIURA.
Gdyby, odebrali wcześniej, to wykonawca natychmiast wystawi GDDKiA fakturę do zapłaty. A ustawowy termin - to 30 dni. Jeśli odbiór się przesunie w czasie - to i kasę wypłacić trzeba będzie później.
Kasa państwa pusta, więc nikt nie będzie sobie zawracał głowy tym, że tysiące samochodów i zwykłych ludzi traci czas i paliwo stojąc w korkach. Przecież liczy się tylko jedno: żeby tej kasy starczyło dla królika i jego przyjaciół ...
~luzik,
mnie to naprawdę nie "podnieca", mnie to doprowadza do szału.
Chyba nie tylko mnie.
Dlatego uważam, że powinniśmy władzy czy urzędnikom dawać do zrozumienia, że nie przechodzimy z tym jak postępują do porządku dziennego.
Pozdrawiam!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!