to do tego dojdzie ze wy mieszczuchy będziecie jesc mieso zatrute chemia i sterydami,,u nas w Polsce rzady doprowadza ze nie potrzebne będą nasze hodowle a po co jeśli swinia w skupie kosztuje 3.8 czy 4 zł to dziś zarobki sa po 15 zl za godz,,a od nowego roku płace maja wzrosnąć o ponad7 procent..nam kaza tylko więcej i więcej howac a już jednemu to ciężko bo nikt nie chce pomóż na wsi z powodu podjętej swojej pracy,do której zmusila nie opłacalność trzody,,jednemu na wsi i gospodarując jest bardzo ciężko,,,
A pochwalcie się biedni rolnicy ile dostajecie z unii na każdy hektar ziemi ?
Jak sie nie pasuje to sprzedac hektary i do roboty za najnizsza krajowa i bez dotacji ciekawe co by wtedy powiedzieli jak ja czytam o takich rzeczach to mi sie "noz w kieszenie otwiera" a jesli chodzi o tak zwanych swiniazy to akurat chyba maja najwiecej pieniedzy ze wszystkich rolników, nowe domy fury a jak z nimi rozmawiasz to tylko slychac "nie opłaco sie" wiec skoro sie nie oplaca to skad to wszystko brak mi słów i jeszcze protestuja....
brawo chłopy. pogonić banksterów z pisu. co oni się znają na rolnictwie.
Rolnicy mają nowe traktory bo tylko na nowe maszyny są dotacje, a to że rolnik jest zobowiązany w kredycie jeszcze na 5 lat to nikogo nie obchodzi. Istnieją jeszcze rolnicy w Polsce co sami hodują a nie kupują prosiaka i żywią go zbożem a nie odpadami. Gnojówka na pole to kolejny temat . Ograniczeń na stosowanie sztucznych nawozów, które mają pochodzenie z ropy nie ma ale naturalnych żeby czasem za dużo nie lać bo ludziom śmierdzi. Szkoda że ludzie nie wyprowadzają się do miast tylko na wieś wracają i tylko im wszystko przeszkadza. A dopłaty do ziemi pozwalają rolnikom robić w polu , gdybyście wiedzieli ile razy rolnik robi w polu w ciągu roku to byście zobaczyli ile kasy w to idzie, nie mówiąc już o cenach paliw
W Polsce są narzucane przepisy od kiedy do kiedy rolnik może robic w polu a to że pogoda jest różna to już problem rolnika. Tylko w Polsce są takie głupie rystrykcje
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!