W Polsce są narzucane przepisy od kiedy do kiedy rolnik może robic w polu a to że pogoda jest różna to już problem rolnika. Tylko w Polsce są takie głupie rystrykcje
Rolnicy mają nowe traktory bo tylko na nowe maszyny są dotacje, a to że rolnik jest zobowiązany w kredycie jeszcze na 5 lat to nikogo nie obchodzi. Istnieją jeszcze rolnicy w Polsce co sami hodują a nie kupują prosiaka i żywią go zbożem a nie odpadami. Gnojówka na pole to kolejny temat . Ograniczeń na stosowanie sztucznych nawozów, które mają pochodzenie z ropy nie ma ale naturalnych żeby czasem za dużo nie lać bo ludziom śmierdzi. Szkoda że ludzie nie wyprowadzają się do miast tylko na wieś wracają i tylko im wszystko przeszkadza. A dopłaty do ziemi pozwalają rolnikom robić w polu , gdybyście wiedzieli ile razy rolnik robi w polu w ciągu roku to byście zobaczyli ile kasy w to idzie, nie mówiąc już o cenach paliw
brawo chłopy. pogonić banksterów z pisu. co oni się znają na rolnictwie.
Jak sie nie pasuje to sprzedac hektary i do roboty za najnizsza krajowa i bez dotacji ciekawe co by wtedy powiedzieli jak ja czytam o takich rzeczach to mi sie "noz w kieszenie otwiera" a jesli chodzi o tak zwanych swiniazy to akurat chyba maja najwiecej pieniedzy ze wszystkich rolników, nowe domy fury a jak z nimi rozmawiasz to tylko slychac "nie opłaco sie" wiec skoro sie nie oplaca to skad to wszystko brak mi słów i jeszcze protestuja....
A pochwalcie się biedni rolnicy ile dostajecie z unii na każdy hektar ziemi ?
to do tego dojdzie ze wy mieszczuchy będziecie jesc mieso zatrute chemia i sterydami,,u nas w Polsce rzady doprowadza ze nie potrzebne będą nasze hodowle a po co jeśli swinia w skupie kosztuje 3.8 czy 4 zł to dziś zarobki sa po 15 zl za godz,,a od nowego roku płace maja wzrosnąć o ponad7 procent..nam kaza tylko więcej i więcej howac a już jednemu to ciężko bo nikt nie chce pomóż na wsi z powodu podjętej swojej pracy,do której zmusila nie opłacalność trzody,,jednemu na wsi i gospodarując jest bardzo ciężko,,,
Jestem że wsi. Mieszkam od urodzenia i stwierdzam że rolnicy nie mają tak źle świetne ciągniki dobre auta wypasione domy i jeszcze im źle. Jak jest źle to nie bierze się następnych kredytów i stawia chlewni przy chlewni. Jak się coś nie opłaca to zmienia się w coś innego a nie aby ktoś im tylko kasę dawał i dawał. Tak samo szambo... powinna być instytucja, która będzie rolników pilnować a oni wylewania na jedno pole nie wiadomo ile tysięcy litrów Noe zwracając nawet czy jest upał i nie ma czym oddychać albo podczas zimy. Rolniku kochasz zapach szamba to trzymaj u siebie w domu!!!! Nie mówcie że świnie są karmione zdrowo bo to czuć!!!
Nie ma to jak piotrkowianie gania Przygłów a sami burdel mamy, cueplownia nie grzeje w blokach przy kaloryferach max odkreconych tem 19 stopni a wy rolnikom du.. obrabiacie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!