oby do końca tego roku bo rzygam już na ten korek. to jest męczące. podróż, która powinna trwac dwie godziny przeciąga się do czterech i tak w koło macieju. niechże się oni uwijają!!
Skąd ta informacja? Jakiś poślizg jest?
Jeszcze 3 tygodnie temu pisaliście co innego: http://www.epiotrkow.pl/news/Przyglow-Znowu-zaczna-sie-korki-na-dwunastce,8686
A ja sobie wyobrażam, skoro wy idioci potrafiliście ją całkowicie zablokować, doprowadzając do gigantycznych korków.
Bałagan miał się zakończyć do 31 listopada. Robią co chcą, blokują drogę i jeszcze mają opóźnienie. Żenujące.
Zróbcie coś z tą drogą, bo na koniec budowy może być na ostro!!!
Czemu ruch kierowany jest tylko światłami?
Między 7 a 8 jadą do Piotrkowa dziesiątki autobusów z dzieciakami do szkół i ludźmi do roboty. Korek zaczyna się w Sulejowie zaraz za stacją benzynową. Do Przygłowa jedzie się ok. 40 minut !!!
Tymczasem od strony Piotrkowa ruch odbywa się płynnie i praktycznie bez żadnego korka.
Widać, że wszyscy - i decydenci i wykonawcy mają nas w głębokiej pogardzie, bo nikt nie chce się tym zainteresować i wyciągnąć stosownych wniosków.
I jeszcze jedno, a może wysiedlić mieszkańców Sulejowa i okolic, żeby nie przeszkadzali JAŚNIE PANOM drogowcom w budowie?
Proszę o propozycje.
Do którego? Masz jakiś radziecki kalendarz? ;))
Wybudują do 30 listopada. I ruch będzie. Ale później będą rozbierać stary. co też trwa.
tu piszą że nie będzie zamknięta. a w radiu mówią że będzie już nie wiadomo kogo słuchać :D
dzisiaj to już jest przegięcie na całej linii.od Orlenu w Sulejowa do Piotrkowa jechałem 2.5 godziny!!to się normalnie do telewizji nadaje.PORAŻKA!!!
Ja tak sobie myślę, że wykonawcy najbardziej pasowałoby zamknąć drogę, a GDDKiA to właściwie miałaby to w ... (no, wiecie). Jak zawsze...
Jednak gdyby to się stało, to pewnie doszłoby do takiego wrzenia, że pewnie Panowie magnaci z GDDKiA też dostaliby (w końcu) po kłębie.
Więc się nie odważyli.
Jestem przekonany, że kombinowali jak tu zamknąć tą drogę. Objazdy przez Łęczyniec k. zielonego gościńca być miały. Nie wiem czy się Lasy zgodziły(?), bo chyba raczej im nie poszły na rękę. Zresztą się wcale nie dziwię.
W ogóle, to ta cała szlachta z GDDKiA ma więcej szczęścia niż rozumu, że ładna pogoda się utrzymuje. Ciekawe co Pan z GDDKiA powiedziałby, jakby przywaliło śniegiem i TIR-y po takich opadach musiałyby się łamać na tej obecnej prowizorce tuż przy moście. I ciekawe co powiedziałby, jakby zima trwała do kwietnia... To byłaby jazda...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!