To zwykły dym z węgla tylko ludzie się nie znają i jak zobaczą kawałek dymu to myślą że ktoś w domu pali oponę od TIRa. Wiem bo jak bym palił w górniaku od dołu mocnym węglem(29) to bym miał taki sam efekt jak na zdjęciu.Kwestia techniki a nie opału, szkoda tylko że 30% energii z tego węgla leci w powietrze zamiast ogrzać budynek ale już straciłem nadzieję że coś się zmieni w technice palenia w tym mieście bo tu panuje tylko nastawienie na wymianę pieców na ruski gaz.
Ogromne zanieczyszczenie rakotyworczym pm w całej Polsce. W Piotrkowie wieksze stezenie niz w Katowicach..
Te najnowszej generacji piece CO już tak mają że przy rozpalaniu dymią strasznie. Co oni dodają do tego węgla że tak cuchnie i dymi? Cena węgla niebotycznie wysoka a jakość gorsza od kiepskiej. Dlaczego Straż Miejska ściga właścicieli domków jednorodzinnych a nie kontroluje składów węglowych?
czym sie da palą nic dziwnego nie każdego stać na tone węgla jak renty i emerytury są takie jak tona węgla na skladzie
Ciekawa jestem czy paniusia która nigdy ie paliła w piecu izobaczy dym mojego komina też doniesie do straży miejskiej. Jak się pali węglem i się rozpala to dym musi być czarny. Dlaczego nikt nie napisze o spalin ach które wydobywają się z samochodu i największe ich stężenie jest przy powierzchni ziemi. To dopiero jest stężenie wszystkich najgorszych trucizn
Czy Straż Miejska nie powinna sama z siebie podejmować interwencji, a nie czekać na sygnał od czytelników ???
Mandatów Szanowna Straż Miejska raczej nie daje, bo na Kostromskiej na odcinku Łódzka/W.Polskiego od wielu, wielu lat widoczność zerowa tak jest zakopcone. Jakby jeden palacz śmieciowy z drugim dostali mandacik z 5000 PLN to odechciałoby im się palenia byle g....
I bądź tu zdrowy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!