metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga05.02.2015 13:29

Czy ktoś wie gdzie dokładnie są zaplanowane te wiatraki?

30

Zdziwiony ~Zdziwiony (Gość)05.02.2015 13:55

Ciekawe na jakim terenie Sulejowa te wiatraki i co ludzie nie wiedzieli, że będą budowane ? A jakiś sołtys czy radny z tego terenu też nie wiedział ? która to część Sulejowa ?

70

Elmo ~Elmo (Gość)05.02.2015 14:00

"ja111" napisał(a):
Jak Ludzie muszą być zacofani żeby takie głupoty wypisywać na temat tych wiatraków!ZACOFANA LUDZKA CIEMNOTO!!!! kto wam takich głupot naopowiadał!!!dodajcie jeszcze że krowy nie będą dawać mleka a świnie nie będą jadły!:-)

Ok #$%#$ to zamieszkaj 200 m od wiatraka po roku pogadamy czy "krowy dają mleko czy nie". Z dala od problemu to łatwo pisać. To samo jak jeden mądry przekonywał że przy wysypisku nie śmierdzi. Ale zamieszkać już nie chciał. Nogami i rękami się bronił. Działki też nie tanieją. To sobie kup przed postawieniem wiatraka działkę w pobliżu i po postawieniu spróbuj ja sprzedać zobaczymy ile zarobisz.

143

ja ~ja (Gość)05.02.2015 14:08

tu macie opisane o wiatrakach

30

odds ~odds (Gość)05.02.2015 14:37

smród gnojowicy wylewanej na pola 12 miesięcy w roku jest gorszy od tych wiatraków

182

powiernik powiernikranga05.02.2015 15:38

Takie stawianie 1 do 10 wiatraków w jednym miejscu jest krótko mówiąc bez logiki. Stawiajmy po 1 wiatraku przy każdej wsi, wówczas nie będzie u nas ani samolotów, ani paralotniarzy, ani ptaków.
Może niebawem ktoś postawi sobie wiatrak za pasem startowym Okęcie lub Modlin?
Jedynie duże farmy wiatrowe mają sens i są przykładem dobrego wykorzystania przestrzeni kraju.
Pozdrawiam.

71

okok ~okok (Gość)05.02.2015 19:39

Każdy nowy ma swoją koncepcję, każdy zacznie coś ale nie dokończy. Wszystkiego po trochu, nic do końca. Szkoda.
A może brak starań, żeby zaczęte inicjatywy pogodzić z nowymi... Tak czy tak mamy ciągłe marzenia władz, jeden wiatraki, drugi lotniarzy, który konsultował swoje zachcianki z mieszkańcami? Żaden. Będziemy liczyć sie za cztery lata.

101

Riposta ~Riposta (Gość)05.02.2015 21:05

"Sulejek" napisał(a):

Z tego co wiem to pani kandydatka(nie kandydaci)występowała o pozwolenie na budowę wiatraków w swoich rodzimych Barkowicach.Dla zainteresowanych info na ten temat w BIP.

41

wyborca ~wyborca (Gość)05.02.2015 22:17

"Czy to prawda, że wiatraki i infrastruktura z nimi związana planowane są na działkach należących do aktualnych kandydatów ( nie kandydatek) na radnych lub ich rodzin? "
Z tego co się orientuję to owszem tak i to jest bardzo przykre,jeden tych panów wiedział o tym od początku czyli od około 2006 r. , mimo że spędził w urzędzie trzy kadencje na stosownym stanowisku, by przeciwdziałać takim inwestycjom , nie tylko nic nie zrobił, ale nie informował swoich wyborców z okręgu, z którego kandydował i wygrywał o takich właśnie zamiarach. Dziwię się, że ma czelność kandydować po raz drugi, skoro mieszkańcy już wyrazili swoją wolę i mam nadzieję, że obaj panowie poinformują społeczeństwo o swoim udziale w tym tak bardzo szkodliwym projekcie za nim jeszcze raz będą się wypowiadać na temat tego jak wiele dobrego chcą uczynić dla nas mieszkańców, którym przyjdzie mieszkać w tak bliskim sąsiedztwie tych super niepotrzebnych w naszym mieście konstrukcji.....

84

ffffffiiiiii ~ffffffiiiiii (Gość)05.02.2015 23:08

teraz lotnisko ? nie wiem czy mam płakać czy się śmiać burmistrzu .........

109

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat