Niech świecą się jak najdłużej. Będzie widniej i ciepłej. Ciekawe co eko powiedzą. Nie dajmy się zwariować.
Urzedasoei, i trzeba pokazać psluchem, bo oni jak niemoty nic nie wiedzą. Sztandarowym przykładem był znak przejazd kejowy na Krakówce, gdy torów kolejki już dawno nie było. Co ciekawe urzędnicy, zajmujący się oznakowaniem, maja siedzibę na Krakówce. Codziennie jeździli tamtędy do pracy. Trzeba było pismo do nich wystosować, aby znaki usunięto.
Ul wierzbowa przy przedszkolu nr 7 od roku czasu czyli od remontu róg ulicy nie oświetlony bo latarnia nie działa a schody obok i nie jedna osoba już mało nóg nie połamała.
Kiedyś przejechałem się nową ścieżką rowerową przy Bugaju. Byłem mocno zaskoczony gdy cała ta trasa była wieczorem zalana światłem. Nie wiem po co??? Kto ma nocami jeździć po ścieżce rowerowej. Ludzie błagają o jedną latarenkę bo strach iść jakąś ulicą a tam pełna iluminacja. Komu to świeci? Nie było żywej duszy. Czy od ilości zużytej mocy - jak w Misiu, ktoś ma prowizję???
Przecież można wyjść zza biurka, wziąć auto np. służbówkę i przejechać się po mieście i okolicach. To może bardzo pomóc w zarządzaniu miastem.
Dredziara na pierwszym planie i cyk szukanie kolejnego problemu ;) Powiem wam ludzie że jak Pinokio za rok będzie rządził to zobaczymy czy PT będzie krainą mlekiem i miodem płynącą...
A co z dotacja na OZE dla mieszkańców? Może jakieś oficjalne info??
To moje szczęście że ja chodzę wcześnie spać jak to mówią z kurami. Dlatego nie muszę się martwić że jest ciemno, ale to nie upoważnia pana Jarosława B. żeby się posługiwał astronomicznym zegarem którego obsługiwać nie potrafi i pana Tomasza Sz. który założył urządzenia które się psują i nad nimi nie panuje. Wystarczy zwykła czujka zmroku, taką mam na podwórku i działa od lat. Ci dwaj panowie nigdy nie nadawali się na te stanowiska i nawet strach im dać kury żeby je szczać wyprowadzali
Można "dredziary" i całej grupy nie lubić, nie muszą się podobać. Ale zastanówmy się, kto w ostatnim czasie chce czegoś dobrego dla miasta? To oni pokazali, że możemy mieć lepiej i zasługujemy na lepiej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!