ale poco lasy powinny same utrzymwać takie rzeczy a nie podatnicy skoro nie mogę nawet wiehać do lasu
Niedługo ruszy sezon na skyvana... stopery do uszu naszykowane?
Zanim z Radomia lub Katowic samolot doleci do pożaru w lasach Sulejowskiego Parku Krajobrazowego to już spali się PÓŁ LASU W TYM REJONIE. Ale ktoś mądrze pomyślał. BRAWO!!!!!!!!!!! Przecież taki samolot musi wracać po każdym kursie po wodę. Proponuje rozpatrzyć lokalizację bazy gaśniczej k. Trójmiasta.Wtedy jeden kurs samolotu wystarczy bo reszta lasu już się spali.
U nas jest już buczydlo tylko że on sam może się spalić podczas lotu
a ja słyszałem, że w Piotrkowie ma być baza lotnicza NATO i szukają już dogodnej lokalizacji ... podobno na tych mokradłach przy Bugaju ...
Przetarg, przetarg, przetarg - na wszystko musi być przetarg? A jak nikt przetargu nie wygra to znaczy, że gaszenia nie będzie? Czy już wszystko w Polsce stanęło na głowie? Czy w tej DGLP już kompletnie ich pogięło? Zróbmy jeszcze przetargi na usługi Straży Pożarnej, Pogotowia Ratunkowego, Policji itp. Kabaret - to mało powiedziane.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!