Prokurator powinien się zająć dyrekcją szpitatala przy Roosevelta.
Oczywiście powinni też dokładnie przyjrzeć się organowi żałożycielskiemu czy starostwu!!!
Nie tylko sytuacja pogarsza się w szpitalach ale w całej służbie zdrowia. Nie interesuje mnie polityka ale z autopsji wiem że jest coraz gorzej. Dostać się na specjalisty, na rehabilitację to czas oczekiwania nawet kilkunastu m-c. W szpitalach czas na przyjęcie wydłużył się na kilku godzin. Dobrej zmiany w służbie zdrowia brak mimo iż rząd chwali się że podniósł dwukrotnie kwotę finansowania.
Nakłady na służbę zdrowia większe dwukrotnie a bałagan większy do kwadratu. Dobra zmiana.
Patrząc na to wszystko wniosek nasowa się jeden [pieniądze] niesadze by człowiek z wykształceniem dr nauk o zdrowiu nie miał na sercu dobra pacjentów a patrząc na to kto dostaje i ile od obecnych władz... to gdzieś trzeba oszczędzać... a najlepiej uderzać tam gdzie nie rządzi pzredstawicle rządu, wniosek? Polityka i pieniądze!!!
Pani z NFZ chyba nie wie do końca o czym mówi. Cały ten nfz do luftu, tylko składki biorą
Ja tym urzędnikom z NFZ bym dała do wiwatu, jak zlikwidują wewnętrzny.
Nic dziwnego bo za pisu NFZet na nic kasy nie ma, wszystko na socjal idzie, a szpitale niech się zadłużają. Taka polityka przedwyborcza
A to po-psl NFZtem zarządza? Ze nie dają szpitalom pieniędzy na leczenie pacjentów. 3 lata pis już rządzi i nie zrobił porządku w NFZet
Wydaje mi się że NFZ faworyzuje szpital na Rakowskiej pomimo tego ,że uciekają stamtąd lekarze i są braki lekarsko pielęgniarskie.Nie rozumiem dlaczego można tam kontrakt rozszerzyć i uzyskać max 12 łóżek bo przecież ściany tego szpitala nie są z gumy a nie można podpisać nowego kontraktu na o wiele więcej łóżek ze szpitalem na Roosevelta.i uzyskać super miejsca w tamtym wyremontowanym szpitalu i super kadrą lekarsko pielęgniarską.A wiadomo że szpital na Rakowskiej ma deficyt internistów i tam nie ma kto leczyć.Wydaje mi się że komuś bardzo zależy na likwidacji szpitala na Roosevelta.Ale pamiętajmy że popyt na usługi internistyczne ciągle wzrasta.i co będzie z pacjentami.Będą leżec na korytarzu?A co z oczekiwaniem pacjentów na sorze w szpitalu na Rakowskiej?Teraz czas oczekiwania sięga kilkunastu godzin.A na Roosevelta pacjent jest przyjmowany w ciągu paru minut.Może ten jedyny raz Nfz przemyśli swoje stanowisko i niech raz dobro pacjenta zwycięży.Jako Piotrkowanin w starszym wieku trzymam kciuki za szpital na Rosevelta i mam nadzieję że Będę mógł nadal korzystać z usług IP i oddziału wewnętrznego w szpitalu Powiatowym.Pamiętajmy że społeczeństwo się starzeje i choruje i jeden oddział inernistyczny to zdecydowanie za mało,Nie chciałbym dożyć chwili że miejsce w razie choroby trzeba będzie załatwiać przez znajomości.A tutaj odział i personel mamy gotowy do działania .Dyrektorze Łódzkiego NFZ -piotrkowianie i powiat liczą na Ciebie i kontrakt na ten oddział.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!