Słuchałem a jakże słuchałem odpowiedzi pana kierownika na antenie. Takim zmęczonym głosem powiedział ,że "stare zasady" nauki w szkołach obowiązują. Pewnie tak do końca nie wie... bo spotkanie dyrektorów z sanepidem i kuratorium....Zamieszanie całkowite. Czy ktoś jeszcze nad tym panuje? Mówię o kraju nie o mieście...
Myślę jednak ,że dyrektorzy szkół mają przez najbliższy okres....przerąbane.
Szkoła do której chodzą moje dzieci nawet w normalnym okresie bez pandemii, nie jest przygotowane. Boję się myśleć co jest teraz. Ciasne szatnie, zdezelowane toalety... Może zamiast budować mediatekę trzeba było doposażyć każdą piotrkowską podstawówkę którą pamięta Gierka i w jego czasach trwa
Od września przybędzie nam masa osób zakażonych, przecież to tykająca bomba.
Skoro nie odpowiadają wam nauczyciele sami uczcie swoje dzieci.Jaki problem.
Chcecie posłać dzieci do szkoły,powodzenia,tylko żeby później nie było płaczu.
W samym tylko Berlinie po rozpoczęciu nauki w 41 szkołach wybuchły ogniska covid.
Słuszna racja nauczyciele jezdza na wakacje normalnie funkcjonują wiec czemu nie moga pracowac jak wszyscy.
Najlepiej pozamykajmy sie w domach. Aż wirus zniknie, w zakladach pracy potrafili sie zorganizować, ludzie pracuja, urzędy mniej lub bardziej ale powrocily do pracy, nayczyciele jakoś chodza do sklepów, kosciolow i to im nie przeszkadza. A powrot do pracy to dla nich gehenna, z checia sie zamienie z nimi bede brac kase za kilka godzin pracy w tygodniu miec roczny urlop i dodatki, 3 miesiace wolnego platnego, tylko człowiek był glupi i chciało sie kariery, a mogl zostac nauczycielem.
podstawa to likwidacja KARTY nauczyciela , zatrudnić nowych jak /starym/ nie pasuje ,kilka godzin i problemy ,,,,,,,
Ma Pan rację! Matury się odbyły, w środę Kuratorium powie o maseczkach, więc wszystko gra i jedziemy z koksem... tzn. CoVidem.
Myślę że wszystkim nam się marzy normalny styl życia jak było przed pandemią. Tylko trzeba zachować odpowiedni dystans i higienę. Musimy nauczyć się z tym żyć.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!