metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Judasz ~Judasz (Gość)31.07.2013 11:20

Swoją drogą taki słup-relikt może podlegać już pod konserwatora zabytków ;)

00

gruby ~gruby (Gość)31.07.2013 11:39

słup i te drzewa wzdłuż tej ulicy, ciężko jest wyjechać z parkingu przy PANORAMIE

00

wpienia mnie to ~wpienia mnie to (Gość)31.07.2013 12:48

To przejście samo w sobie jest porażką:
1.Słup zasłania pieszych na przejściu, jadąc od końca Słowackiego w stronę miasta SŁUP PRZESZKADZA.
2.Przejście powinno być ZLIKWIDOWANE ponieważ: jest to stare przejście z lat świetności merkurego teraz najczęściej sytuacja wygląda tak: dwa auta poruszające się w przeciwległych kierunkach przepuszczają pieszych natomiast "śpieszący się do fokusa" jadą trzecim pasem i zagrażają pieszym, nieraz byłem świadkiem jak pieszy się cofał, lub samochód jadący na pasie do fokusa hamował z piskiem.

00

blablabla ~blablabla (Gość)31.07.2013 13:06

Oczywiście że ten słup zasłania przejście i stanowi spore zagrożenie dla pieszych przechodzących w tym miejscu od strony Mercurego. Stojąc tam i patrząc w lewo to generalnie nic nie widać a co dopiero widzi kierowca który musi patrzeć również na sygnalizację i inne znaki drogowe? Pewnie mało co widzi. Czasami żeby przejść to trzeba wejść na chama na pasy i wymusić pierwszeństwo bo przecież któż by się zatrzymał z kierowców i przepuścił pieszego- chyba jeden na dziesięciu. Sama wiele razy stałam z dzieckiem i czekałam aż ktoś mnie przepuści. Jednym słowem jest w tym miejscu niebezpiecznie i trzeba tam uważać.

00

qqryq ~qqryq (Gość)31.07.2013 14:10

Cytuję:
Przez przejście w ciągu doby przechodzą setki, a być może tysiące pieszych.

a może nawet miliony?

00

? ~? (Gość)31.07.2013 14:55

Cytuję:
Wcześniej widoczność ograniczały drzewa. Dziś, zdaniem niektórych, ogranicza ją słup. Czy rzeczywiście?

Tak, rzeczywiście zasłania. Redaktór mógłby przespacerować się w to miejsce i naocznie sprawdzić, a nie głupio pytać. Nieraz, szczególnie wieczorem lub przy ograniczonej widoczności należy mocno się wychylić aby sprawdzić czy nie jedzie coś z lewej strony, aby ktoś nie zrobił z d... garażu. Pomijam fakt, że niektórzy jeżdżą tu mocno nieprzepisowo. Tutaj przechodzą nie tylko ludzie młodzi i sprawni. A wypadki już się zdarzały. Drzewa łatwo było wyciąć, słupa już nie... Gdzie tu logika? No tak, to nasz superlansujący się prezydent i jego "nie da się", bo to urządzenia TP...

00

Gigant ~Gigant (Gość)31.07.2013 15:22

Ale tam są 2 słupy - i oba przeszkadzają mi po równo. A najbardziej zasłaniają ruch te słupy na skrzyżowaniu Kostromskiej ze Słowackiego. A najbardziej to te super światła, na których trzeba biec - a jak ktoś nie biegnie to ostaje mandat, za przechodzenie na czerwonym. Precz ze słupami!!!

00

Agawa ~Agawa (Gość)31.07.2013 15:40

„W ostatnich dniach zostałem poinformowany przez mieszkańca miasta o zagrożeniach bezpieczeństwa uczestników ruchu drogowego występujących w obszarze przejścia dla pieszych na ulicy Słowackiego pomiędzy DH Merkury a galerią Focus Mall” - pisze radny Jan Dziemdziora. A to pan radny nie wiedział wcześniej o istnieniu tego słupa? Przecież on stoi od baaardzo wielu lat. Wcześniej nie był zagrożeniem, tylko teraz, tak nagle. Populizm panie Janie pierwsza klasa. Pogratulować.

00

ares1 ~ares1 (Gość)31.07.2013 17:13

"mol" napisał(a):
Dziemdziora, Miazki, Ostrowki, Pio, Dziemdziora, Miazki, Ostrowki, Pio, Dziemdziora, Miazki, Ostrowki, Pio, Dziemdziora, Miazki, Ostrowki, Pio. Serwis informacyjny epiotrkow skupia się tylko na jednej grupie lokalnych działaczy. Czy na prawdę nie ma większych problemów w tym mieście niż te pseudo działania pseudo działaczy?

Nie ma to jak mol tylko drukownie mu wychodzi najlepiej :)))

00

Felek bez szelek ~Felek bez szelek (Gość)31.07.2013 18:24

Cytuję:
Przez przejście w ciągu doby przechodzą setki, a być może tysiące pieszych.

Odliczając ludzi starszych, małe dzieci itp. okaże się, że 1/3 piotrkowian chodzi codziennie przez to przejście dla pieszych. Toż to nawet Marszałkowska się chowa ;)
Tyle tysięcy ludzi chodzi, i tak jest niebezpiecznie, a jednak wypadków tam nie ma jak np. na przejściu obok III liceum, gdzie notorycznie jakiś pieszy jest potrącany.
Jakoś interwencji w tej sprawie nie słyszałem.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat