Rondo przede wszystkim ma być bezpieczne, nie musi być ładne,
a tak niestety nie jest.
Przykład ronda Łódzka-Wysoka. Czy nie powinny być na nim
wymalowane pasy ruchu? Miejsca wystarczy, a może farby brakło?!
Chojniaczki sadzić na rondach, chojniaczki :) I pięknie będzie, zielono przez rok cały, a na święta się lampkami przyozdobi, i będzie piękna wizytówka miasta :) A to, co jest na skrzyżowaniu Kostromskiej i Polnej, to bardziej przypomina performance pana Gajdy a nie rondo. A będzie nasz Piotrków piękny, jak nam na Krowim Placku chojniaczek wyrośnie :) Tako rzekłem ja, Urwany-z-Choinki.
padlem ze smiechu:D
http://www.epiotrkow.pl/news/Dziura-w-chodniku-ciagle-niezabezpieczona,8830
Nadal nikt nie naprawił chodnika na tym Rondzie pomimo wielokrotnych interwencji...Dobrze, że słupek betonowy z trawnika zabrali, który z tira spadł. O jakiej wizytówce mowa? Hmmm
Dobrze sie czujesz...?
Pasy szerokości 1,5-2 metry???
...no proszę...
Pisałem już w tej sprawie do MZDiK, na razie niestety bez odpowiedzi. Kierowcom należy jednak przypominać i uświadamiać, że na tym rondzie są dwa pasy ruchu, a jazda dwoma pasami jest niedozwolona. Myślę, że prewencyjna akcja policji na tym rondzie (bardziej informacyjna czyli pouczenia zamiast mandatów) by się przydała.
A ja myślę,że policja powinna zająć się zupełnie czym innym-łapaniem pijanych kierowców i wykluczaniem z ruchu drogowego groźnego złomu...
Ja czuję się świetnie...
Rondo na Bugaju jest mniejsze i pasy się zmieściły,
to i na Łódzkiej-Wysokiej też się zmieszczą.
Tym bardziej, że wjazd na to rondo od strony Kauflandu
posiada dwa pasy, a na rondzie już ich nie ma, czyli
jest tylko jeden pas.
chyba sobie zartujesz
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!