Ja bym podwyższyła o 100 procęt przedsiembiorcom. Pan Prezes słusznie powiedział, że to cwaniaczki i należy im podwyszszyć podatki. Pieniądze z podwyszki powinny być na 500 plus, żeby było 1000 plus. Trzeba tempić cwaniaków.
A co w zamian w zamian? Za energię elektryczną płacę ,za paliwo płacę ,za komunikację zbiorową /chociaż rzadko korzystam/ płacę ,za ogrzewanie płacę /dom jednorodzinny/ za chałupę ,który postawiłem za swoje na zakupionej działce płacę za wodę i kanalizację płacę. Jeżdżę po dziurawych ulicach ,chodzę po dziurawych chodnikach ,utrzymuję wraz z resztą mieszkańców urzędników ,których jest za dużo ,płacimy haracz na radnych miejskich ,którzy nie zbierają się na sesjach...i "bawią się w radzenie" .. mało to się "bóli". A i jeszcze za śmieci ,która to opłata niedługo będzie czystym szaleństwem...
Rady są online a radni zarabiają. Za co się pytam? I teraz jeszcze podwyżki podatku.
Złe pytanie. Nie czy, tylko kiedy?
Oczywiście, że podniosą. Proszę mi przypomnieć, kiedy doszło do jakichś obniżek w tym mieście?
ale pensja radnych i prezydenta 30 i 50 procent w górę. To urzędników chyba też powinno się docenić
"Rosnące ceny znacząco wpływają na wzrost kosztów, jakie ponosi magistrat na świadczenie usług dla mieszkańców", dobrze niech magistrat dokładnie przedstawi o jakie koszty chodzi i ja się one zmieniły. A ponadto niech może spróbuje w ramach swojej struktury obniżyć koszty a nie szukać pieniędzy u mieszkańców co jest oczywiście najłatwiejszym rozwiązaniem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!